Vår framtid

Berättat av Maria Eriksson Agde

Kvinna. Född 3 februari 1960. Socionom/kurator. Täfteå, Umeå.

Om du tänker på hur du lever i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Idag lever jag med min man. Vi har renoverat vår sommarstuga vid havet, som mina föräldrar byggde upp på 50-talet. Bor där permanent. Jobbar inom sjukvården, måste köra bil till och från jobbet, finns inga bussar som går så långt mot havet. Älskar naturen, ser gärna på fåglar promenarar i naturen. Vi har alltså ändrat vårt liv från att bo i Umeå i staden till att bo vid havet. Åker in ibland och går på utställningar, bio och fikar med en väninna. Jag tränar på gym 1 gång i veckan och promenarar ofta. Det är mycket skrivier om kost och motion nu i massmedia, så det funderar jag på mycket. Är också less som tusan på klimatförändringarna.

När du funderar på hur livet i Sverige, Norden och världen ser ut i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Välfärden borde vara bättre, jag är socialdemorat och tycker att de borde vara i regeringen snart igen. Jag har i princip slutat handla kläder, behöver inte och har inte råd. Undrar hur det blir framöver? Måste vi verkligen jobba och stressa så mycket i framtiden? Inte bra. Jag är orolig över äldrevården, finns ingen personal att tillgå, hur ska det bli?

Sjukvården var är den påväg? Det ligger mig varmt om hjärtat. Har jobbat i 30 år i sjukvården, som kurator. Jag vill att kärnkraftverken ska byttas ut igen. Har varit ett stort misstag att inte göra det. Tror inte på vindkraft riktigt.

Hur vill du att Sverige, Norden och världen ser ut om 30 år? Och hur vill du att ditt eget liv eller efterkommande generationers ser ut?

Mer demokrati, det ska fungera bättre. Se vad jag skrivit ovan.

Jag vill att människor ska må bättre, med den psykiska hälsan än nu. Migrationen ska fungera bättre.

Hur vill och tror du att livet i Sverige, Norden och världen ser ut om 150 år?

2173- Tror att tekniken är väldigt utbyggd. Svårt att förstå för mig. Jag tror att miljön är förändrad, hoppas verkligen inte det. Hoppas att krigen slutar och man hjälps åt mer i världen. Ja hoppas kan man ju alltid!

Publicerat

4 maj 2023

Berättat av

Maria Eriksson Agde

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00374

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

Andras önskningar om framtiden

Gör som 465 andra – dela din berättelse!

Var med i det nordiska samtalet om framtiden. 465 personer har redan bidragit. Vad vill du? Hur ser du på åren vi har framför oss?

Skicka in din berättelse!