Vår framtid

Berättat av Ann-Britt Berglund

Kvinna. Född 28 januari 2023. Pensionär. Hemmingsmark.

Hur vill du att Sverige, Norden och världen ser ut om 30 år? Och hur vill du att ditt eget liv eller efterkommande generationers ser ut?

Vi måste gå tillbaka i tiden. Återgå till att lära oss att ta tillvara på kläder och mat. Odla mer grönsaker. Gärna flytta ut på landet och ha några djur för husbehov. Lära oss att ta tillvara på det som naturen vill ge oss. Inte förakta att leva med ett utedass. Låt skogen vila så att gammal skog får växa upp igen. Varför inte införa seden med att fira skymning igen för att spara på elektricitet. Bort med plastsamhället så långt det bara går. Lära oss att se det fina i våra olika medmänniskor. Äter vi gott och nyttigt och arbetar i hem och med andra sysslor så minskar också välfärdssamhället och vi slipper många sjukdomar som följer med det samhället. Egna hantverk eller byten av olika göromål gör samhället mindre stressat. Låt natten få ge dig vila utan tekniska apparater som stör. Låt oss vara medvetna om hur Moder Jord vill ha det. Tänk att få se gröna städer med sina kolonilott! Fram för att odla mat i Sverige i året om. Det finns smarta lösningar för det.

Hur vill och tror du att livet i Sverige, Norden och världen ser ut om 150 år?

År 2173 är ett år som kommer att gå till historien för vi har lärt oss mycket. Människan är viktig liksom djur och natur. Kärlek till Alltet är historiskt. Äntligen har vi förstått att vara samspelta. Miljön renas år från år via ett smart sätt vi fick veta genom en varelse från yttre rymden. Det har varit svårt och många har velat ge upp men till slut fick vi skörda framgångarna. Finns alltid nya saker att se genom en lupp men vi lyckades.

Publicerat

28 januari 2023

Berättat av

Ann-Britt Berglund

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00059

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

Gör som 763 andra – dela din berättelse!

Var med i det nordiska samtalet om framtiden. 763 personer har redan bidragit. Vad vill du? Hur ser du på åren vi har framför oss?

Skicka in din berättelse!