Vår framtid

  • Bo Gustaf Emanuel Österberg

Berättat av Bo Gustaf Emanuel Österberg

Man. Skolan. Gustafs.

Om du tänker på hur du lever i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Jag tycker hela mitt liv idag funkar bra, jag lever det liv jag vill leva. jag har bra vänner en bra familj och jag är glad för den jag är och jag hoppas bara att jag kommer fortsätta känna så i framtiden och inte behöva vara oroad för något.

När du funderar på hur livet i Sverige, Norden och världen ser ut i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

kollar jag generellt på hela världen så tycker jag att alla vi människor har många likheter som till exempel festivaler att alla människor från olika länder kan samlas på samma plats och njuta av den musik som spelas, och skapa en slags relation där det är inget som spelar roll förutom att man har roligt. det som inte fungerar bra är all den makt folk behöver ha speciellt folk ledare, det tas till en alldeles för hög nivå och det är bara skrämmande att man inte kan nöja sig med hur saker och ting att man ska alltid ha mer. även som detta ämnen att man ska fokusera på så saker hos personer och inte se personer för personer det är något som måste bli bättre, alla har en egen vilja och den ska dem kunna följa.

Hur vill du att Sverige, Norden och världen ser ut om 30 år? Och hur vill du att ditt eget liv eller efterkommande generationers ser ut?

som jag nämnde in tidigare fråga jag vill bara att man ska acceptera saker för va de är och inte haka upp sig på småsaker hela tiden och leva de liv man själv vill leva så länge de inte leder till att andra personer kan komma till skada. och att det inte ska finnas några oron i världen utan bara leva i harmoni.

Hur vill och tror du att livet i Sverige, Norden och världen ser ut om 150 år?

jag vill att det ska vara som som jag sa efter 30 år men att kanske jag hoppas mer på att teknologi kommer vara sjukt mycket bättre, och att man kan till exempel bota svåra sjukdomar som cancer och så vidare för att ingen förtjänar som människa att vara sjuk på den nivån. och till mina framtida barn och barnbarn om ni läser detta vilket jag hoppas, satsa på skolan och vänner det är viktigt för på de kommer man långt. och ja detta är väldigt kort men ni ska veta att jag var en snabb stilig och kortfattad man.

personligt:

något som har lärt mig väldigt mycket under hela mitt liv är att ta vara på varje stund du får för när du väl tänker tillbaka på tiden så kommer du känna hur fort allt går, och med de menar jag ut och prova saker du har intresse för och om det inte går som du tänkt så har du lärt en bra läxa. men det absolut viktigaste läxan du kan lära dig är att ta vara på livet för du lever bara en gång så gör det bästa av det. och det viktigaste att göra när man känner sig nere vilket alla gör till och med jag även fast jag kanske inte alltid verkar så. att det viktigaste för att blir en stark människa är att acceptera och gå vidare för det som har hänt de har hänt och det är inget du kan göra år det. men det var allt för er gamla, farfar, morfar, pappa och bästa vän! sköt om er och ta vara på tiden för den går fortare än vad det känns!

Publicerat

24 februari 2023

Berättat av

Bo Gustaf Emanuel Österberg

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00147

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

Gör som 760 andra – dela din berättelse!

Var med i det nordiska samtalet om framtiden. 760 personer har redan bidragit. Vad vill du? Hur ser du på åren vi har framför oss?

Skicka in din berättelse!