Vår framtid

Berättat av Carl-Henrik Hybbinette

Man. Pensionerad ortopedkirurg. Kalmar.

Om du tänker på hur du lever i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Som pensionär nöjd med det vardagliga livet. Gärna haft barn och barnbarn närmre. Bor i Kalmar sedan 48 år,barnen i Stockholm,Ystad och England. Lycka att ha ett fritidshus på Österlen. Just nu pga ett engångs epilepsi anfall körkortsindragning temporärt 6 månader,ganska handikappad av det i vårt samhälle,tur vi bor centralt. Önskar större gemenskap med omgivningen,men i vår lilla stad har jag inte upplevt de problem som massmedia så flitigt beskriver. Går promenader 1/2 – 1 timme dagligen,hoppas kunna fortsätta med det trots artrosbesvär. Gillar spela bridge,nära-100 meter,till lokalen med trevliga bekanta. Trevliga månatliga träffar med jämnåriga vänner sedan mer än 40 år,vill fortsätta med det.

När du funderar på hur livet i Sverige, Norden och världen ser ut i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Avskaffa kärnvapen,sedan 1982 med i SLMK,läkare mot kärnvapen,tyvärr ingen framgång i det trots Nobelpristagare- fredspris m.m. Ökad återanvändning,minska konsumtionen och öka det ekologiska. Större politisk vilja att samarbeta. Mer läsning,handskrining i skolan- för att stimulera hjärnaktiviteten.

Hur vill du att Sverige, Norden och världen ser ut om 30 år? Och hur vill du att ditt eget liv eller efterkommande generationers ser ut?

Nedtonat ryskt hot,gärna demokrati i Ryssland,verkar utopiskt. Arbete för alla och kontroll av kriminalitet på bättre sätt än nu. Minska klyftorna,öka invandringshjälpen för integrering.Nato samarbete. Satsningen på u- länders utveckling ökad. I Norden fortsätta med integrering men behåll nationella särdragen.. England åter i EU.

Hur vill och tror du att livet i Sverige, Norden och världen ser ut om 150 år?

Fred,inga stora krig som i dystopiska 1984,Brave new world .Energiförsörjning löst med FIFA solcellerpå ett miljövänligt sätt. Ekologisk säker livsmedelsindustri.Ökad vilja till samarbete och stöd i det lilla och vida sammanhanget.

Publicerat

11 mars 2023

Berättat av

Carl-Henrik Hybbinette

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00196

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

Gör som 760 andra – dela din berättelse!

Var med i det nordiska samtalet om framtiden. 760 personer har redan bidragit. Vad vill du? Hur ser du på åren vi har framför oss?

Skicka in din berättelse!