Vår framtid

  • Jag själv

Berättat av Elisabeth

Kvinna. Född 1 januari 1956. Pensionär. Stockholm.

Om du tänker på hur du lever i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

En förändring jag gärna ser i mitt liv är möjligheten att odla mer runt där jag bor. Gillar det ställe jag bor på då det är många olika människor som bor här och en mångfald av nationaliteter.

När du funderar på hur livet i Sverige, Norden och världen ser ut i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Tänker att fler borde förändra sig liv på så sätt att de inte flög i onödan som tex på semester. Jag önskar också att fler åt mer klimatsmart och att vi i Sverige och Norden i större utsträckning odlade och producerade vår egen mat.

Hur vill du att Sverige, Norden och världen ser ut om 30 år? Och hur vill du att ditt eget liv eller efterkommande generationers ser ut?

Jag skulle vila att Sverige och Norden var ledande i utvecklingen av effektivare och förnybar energi. Önskar också att vi har grundlagar som stöttar människors olikheter och möjligheter. Att vi har kollektivtrafik samägande av transporter av olika slag och att alla har möjlighet att leva ett värdigt liv och få det stöd hen behöver gällande sjukvård mm. Önskar också att äta grönt ska vara norm och att leva utan förtryck också ska vara lagstadgat i grundlagen.

Hur vill och tror du att livet i Sverige, Norden och världen ser ut om 150 år?

Då tror jag att vi lever i mindre enheter som är sammankopplade och att vi stödjer och hjälper varandra. Jag tror också att hen är den pronomen som är norm. Jag tror också att skolan ser radikalt annorlunda ut och att AI och annan intelligens är något som stödjer människor och hela samhällen i deras utveckling till något bättre och ”mänskligare”.

Publicerat

9 mars 2023

Berättat av

Elisabeth

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00194

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

Gör som 779 andra – dela din berättelse!

Var med i det nordiska samtalet om framtiden. 779 personer har redan bidragit. Vad vill du? Hur ser du på åren vi har framför oss?

Skicka in din berättelse!