Vår framtid

Berättat av Emma Olausson

Kvinna. Född 26 januari 2002. Student. Mölnlycke.

Om du tänker på hur du lever i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Att vi tar hand om våran planet mer och varandra. Jag tycker också att de hade varit skönt om vi såg till att alla har tak över huvudet och råd till att köpa mat!

När du funderar på hur livet i Sverige, Norden och världen ser ut i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Jag tycker närheten till naturen och ett frilufts liv fungerar bra men jag tycker att de finns för mycket konflikter i världen. Nu är de dyrt att köpa mat och dyrt med el vilket gör de svårt för vissa att klara av vardagen.

Hur vill du att Sverige, Norden och världen ser ut om 30 år? Och hur vill du att ditt eget liv eller efterkommande generationers ser ut?

Jag vill att de ska leva i en värld där de inte behöver oroa sig för den globala uppvärmning och att de ska ha mat och tak över huvudet.

Hur vill och tror du att livet i Sverige, Norden och världen ser ut om 150 år?

Jag vill att vi ska leva i ett samhälle som är mer jämställdhet än vad de är idag. Jag vill att vi tar hand om varandra mer och ser till att uppskatta varandra för våra styrkor. Jag hoppas att de lever i ett Sverige där de är fortfarande grönt och vackert. Ett Sverige där man inte behöver oroa sig för om man kommer kunna köpa mat eller betala sin el.

Publicerat

12 mars 2023

Berättat av

Emma Olausson

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00204

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

Gör som 779 andra – dela din berättelse!

Var med i det nordiska samtalet om framtiden. 779 personer har redan bidragit. Vad vill du? Hur ser du på åren vi har framför oss?

Skicka in din berättelse!