Vår framtid

  • Eva Virginius

  • Eva Virginius

Berättat av Eva Virginius

Kvinna. Född 9 december 1952. Podcastare. Helsingborg.

Om du tänker på hur du lever i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Jag blev överkörd av en bil 2018 och fick störning av ljud på hjärnan men får ingen diagnos så att jag kan flytta till något boende med mindre ljud. Mina grannar över mej har 3 barn som springer hela dagarna i mitt tak, de är under 7 år.

Jag flyttade in i detta boende då jag blev handikappad och grannarna med barn flyttade in under Pandemin så ingen tittade på vem som flyttade in över mej, Helsingborgshem bara fyllde på utan titta på vem som flyttade in.

När du funderar på hur livet i Sverige, Norden och världen ser ut i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Jag åkte för fjärde gången till Jerusalem. Jag var där 2011, 2013, 2016 och December 2022. Jag såg en stor förändring av Jerusalem.

Man hade inte längre soldater ute på gatan eller scanner in till varuhus. Den säkerhet jag hade sett förr var borta och jag uppfattade som ingen hotbild var kvar.

Jag bodde en månad på ett Judiskt hotell men de som arbetade där var Muslimer så för mej verkade det som att Muslimerna hade tagit över så ingen säkerhet behövdes.

Jag tänkte att de byggde ett nytt Dubai av Jerusalem

Denna gång var jag handikappad och ensam. Jag kunde inte använda min promenadscooter i Israel då inga Taxi körde den, jag använde dyr Taxi för att komma till de ställen jag skulle besöka och det var enormt mycket Taxi för personer så det såg ut som man ville få folk att åka Taxi hela tiden.

Jerusalem var väldigt dyrt som de inte har varit förr. Folk som bodde i Israel hade blivit fattigare och klagade ofta till mej om det. Det var väldigt mycket tiggare som jag knappt såg av tidigare.

Folk sa att Israel skulle bli tagna av Irak snart och det såg ut så också.

Hur vill du att Sverige, Norden och världen ser ut om 30 år? Och hur vill du att ditt eget liv eller efterkommande generationers ser ut?

Som arbetare under GUD den allsmäktiga och himlen och ensamarbetare så hoppas jag att allt negativa skall ta slut och bli mer lik himmelriket men det ser ut som mörka krafter kommer att ha hela planeten i sin ägo.

Jag väntar på att få kallese HEM till GUDS RIKE då jag har en mycket dålig kropp och får ingen hjälp i Sverige då jag är för gammal, 70 år.

Jag var i Jerusalem för att få vård men de tog inte emot mej. Världen har blivit så hård.

Jag får bara Muslimer i vården och ibland kan de inte Svenska ens en gång och skall sköta min hälsa.

Har hänt att de har inte varit Läkare även om de säjer det för det är deras vänner som är deras arbetsgivare.

Hur vill och tror du att livet i Sverige, Norden och världen ser ut om 150 år?

En helt omvändande men jag tror att vår planet kommer att bli som den var från början, svart och död.

Jag tror fokuseringen på universum inte bara är bevakning och krig utan en mass-flykt av de som är rika och betydande för framtiden. Kanske en ny Noaks ark där man skjuter upp befruktade ägg eller DNA i en kapsel i universum.

Publicerat

24 januari 2023

Berättat av

Eva Virginius

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00030

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

Gör som 779 andra – dela din berättelse!

Var med i det nordiska samtalet om framtiden. 779 personer har redan bidragit. Vad vill du? Hur ser du på åren vi har framför oss?

Skicka in din berättelse!