Vår framtid

Berättat av Hanna

Kvinna. Född 14 mars 2005. Studerar. Stockholm.

Om du tänker på hur du lever i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Något jag tycker fungerar bra är mina vänner, man har alltid någon att häng med!

Något som jag har märkt fungerat sämre under den senaste tiden är min koncentration har blivit mycket sämre.

När du funderar på hur livet i Sverige, Norden och världen ser ut i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Jag tycker om att jag är uppvuxen i Sverige då jag har så många möjligheter och känner att jag mig trygg att jag kan få fler chanser. Jag vet också att jag inte behöver oroa mig för min familj eller mig själv att inte ha råd med utbildning eller sjukvård. Nu på senaste har elen höjt så det har gjort att man får tänka ganska mycket på sina vardags vanor.

Hur vill du att Sverige, Norden och världen ser ut om 30 år? Och hur vill du att ditt eget liv eller efterkommande generationers ser ut?

Jag vill fortfarande att vi har samma principer, utbildning och sjukvård ska vara grattis. Det tror jag att det kommer att vara! Jag hoppas att de andra generationer kommer få samma möjligheter och inte behöva tänka på klimatet. Jag hoppas att vi har uppnår parisavtalet. Och att alla i värden har lärt sig att ta till med effektiva åtgärder för att rädda klimatet tillsamman! Jag hoppas att man kan inverserna i att hitta nya botemedel också.

Hur vill och tror du att livet i Sverige, Norden och världen ser ut om 150 år?

Jag hoppas att klimatet inte kommer vara en stor faktor som man ska tänka på. Jag hoppas att mycket att sjukdomar kan botas.

Publicerat

21 december 2022

Berättat av

Hanna

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00016

Gör som 779 andra – dela din berättelse!

Var med i det nordiska samtalet om framtiden. 779 personer har redan bidragit. Vad vill du? Hur ser du på åren vi har framför oss?

Skicka in din berättelse!