Vår framtid

Berättat av Helen Zeray Fishasion

Kvinna. Född 15 september 2005. 78441.

Om du tänker på hur du lever i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Den som fungerar bra nu i den här samhället är att många länder har möjlighet att ta emot flyktingar och erbjuda dem en tryggare miljö att leva i. att människor roven att många länder bryter med den och att manga bli drabbade av krig. De jag skulle förändra är att det ska inte var mer krig och att människor skulle var i sitt land och ha de bra utan krig eller diskriminering.

När du funderar på hur livet i Sverige, Norden och världen ser ut i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Dålig är det politiskt och samhälle

Jag skulle välja ändra skatt att alla ska ha rätt att få jobb och elitiskt. Dem sakerna som är bra i Sverige är skolan är gratis och utbildning.

Hur vill du att Sverige, Norden och världen ser ut om 30 år? Och hur vill du att ditt eget liv eller efterkommande generationers ser ut?

Jag tror det kommer var hela tiden krig i hela världen. jag vill att min liv ska var utan krig och sånt men jag tror inte de kommer gå för vi människor villa allt till oss. Folket kommer var hela tiden osams att dem vill ha mer makt eller att vill ha hela landet. Dem som är viktig i den här världen så är det att vi behöver inte kriga bara för vi vill ha mer makt eller land.

Hur vill och tror du att livet i Sverige, Norden och världen ser ut om 150 år?

Jag tror inte att det ska bli mer kring. Krig ska bli som en historia och alla länder kommer utvecklas mer och mer. Världens ekonomi kommer bli bättre och bättre. Jag tror att alla länder kommer ha demokrati och att folk har rätt till allt dem behöver. Jag tror också att världen ska ha allt dem behöver för att göra vad dem vill + att det kommer bli lite enklare att flyga vart man vill. Jag tror också att sjukvård och andra saker bli mindre pengar.

Publicerat

24 februari 2023

Berättat av

Helen Zeray Fishasion

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00177

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

Gör som 778 andra – dela din berättelse!

Var med i det nordiska samtalet om framtiden. 778 personer har redan bidragit. Vad vill du? Hur ser du på åren vi har framför oss?

Skicka in din berättelse!