Vår framtid

Berättat av J.Akira Pingol jirenfelt

Man. Född 20 juni 2003. Studerar Restaurang och Livsmedel. Göteborg.

Om du tänker på hur du lever i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

När jag sitter här under vår Herres år 2023 och tittar ut över horizonten och frågar, vad händer nu?

Min vardag och framtid är spontant och ovist där min framtid om 10-år är ett stort frågetecken. Där jag städar upp min sista restaurang utbildning på gymnasiet jag heter J.Akira där efter om jag klarar det examinerande provet och om klarat så är min utbildning över om förhoppningsvis om en vecka.

Vad jag kommer att bo eller mitt framtida yrke är oklart som natten men jag vet att jag har en begåvning inom Restaurang och Livsmedel och jag känner en stark kallelse till äktenskap. Men jag funderar på att studera antingen Teologi i Uppsala eller Juristik men kanske ta en break och jobba inom Kyrkan för ett år eller två.

Där när det kommer om miljö frågan som verkar vara populär i detta prodjekt så känner jag att det ligger väldigt naturnligt att exempel källsortera eller second hand etc… Där jag känner ingen stor ångest om ämnet, ångest och räddsla ledder än bara ner i en känsla om räddsla där man kan tydligt ser hur oro och räddsla ledder bara till manipulation och användning för de med räddslan och blir oftast lämnade på gatan(metaforsiskt menar jag gatan) där de som använder räddslans makt lämnar med skatten.

När du funderar på hur livet i Sverige, Norden och världen ser ut i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Där när man tittar ut över Svergie idag så ser jag oro och osäkerhet, ostadighet. Där de flästa inte har en särskild kärlek till sin granne, och hur det är viktigt att förtydliga att jag vill inte sätta mig själv på någon höghäst förat jag är inte mycket klockare själv. Men att det här är min övriga analys om Svergie som land och kultur i en större allmänhet.

I min åsikt igenom den stora sekulariseringen som har skett de senaste 300 åren i Svergie så ser jag hur det ledder till en saknad av säkerhet.

Man kan debatera om religion existerar eller inte men den punkt där jag vill säga är där om det finns ingen pellare för dig att luta dig på så kommer du hoppa till den närmaste pellaren du ser och då utan mycket tanke så kan vad och vem som helst bli vår mästare. Där om det finns inte mycket starka pellare som håller taket uppe och om någonting får byggnaden att skaka så kommer du ställa vad som hälst där den försvunna pellaren en gång stod. Där religion har varit en stark pellare för nästan alla kulturer alltifrån; Romarna hade Cesar,Kristna har Jesus,Muslimer har Alah och etc… Vad jag tror kommer att ske är att vi kommer att bli styrda på olika sätt utav vad och vem som vi kommer att tillåta vara våra mästare. Man kan tydligt se detta igenom hur social media och internet styr oss intill olika mönster och hur det påvärkar vår kreativa tänkande. Vi ser det redan väldigt tydligt med social media som Tik Tok eller instagram. Där jag tror att Svergies framtid kommer att kunna gå alla vägar, men jag tror att i störst sannolikhet så kommer vi fördjupa oss inom självständighet i sammarbete med EU. Sannoligen gå med till Nato i när framtid men vad som händer i längre framtid dessu suddigare.

Hur vill du att Sverige, Norden och världen ser ut om 30 år? Och hur vill du att ditt eget liv eller efterkommande generationers ser ut?

Jag själv tror inte på utopi och vill inte lura mig själv om det, det ledder än bara i en blindhet till hur man i från sin lilla ö i havet sitter och skall få havet att se ut som hur vi vill, men nej vi kan inte forma havet till vår önskan havet är vad havet är och än att önska att havet såg ut som ett sätt jag ville borde vi istället fokusera och bygga verktygen att navigera haven för att jag är inte Gud. För att Gud är alvetande och kärleksful så skapade han denna världen med vår fria vilja och med havets stormar.

Där det skulle vara onskefult för oss att önska att världen skulle se ut på det sätt jag ville, för att världen är så mycket störe än mig själv och jag vet inte om jag vad vill skulle skadda någon på andra sidan världen. Där det ända jag önskar är en vacker familj,vänner och Gud sedan resten av världen får göra vad de vill. Eller om jag äns skulle vilja leva i en värld av mitt egna skappande?

Svergie om 30-år jag vill inte veta eller bestämma det är en Julklapp som jag vill vänta till att öppna 2053.

Hur vill och tror du att livet i Sverige, Norden och världen ser ut om 150 år?

Som sagt tidigare jag tror att Svergie kan gå ner många vägar, men jag tror att vår självständighet kan ha växt men också att vårt arbete i EU skulle kunna ha växt också. Men med det andra som jag har skrivit också så tror jag att religion och andlighet kommer att växa fram igen i olika former och kommer att växa fram snabbt. Jag tror också att folk kommer att bli mer och mer splittrade i åsikter och lika sinnigheten med att Svergie kommer nog bli mer splittrat i mindre grupper fysiskt och filosofiskt som kommer ledda till mer familjer som kommer att bli splittrade i tur eller har helt olika åskådningar. Där jag tror att vi kommer inte se på vår granne som vår vän men någon som vi inte vill eller önska att ha en relation med. Där jag också tror att detta skulle kunna bli splittrat där vissa skulle söka sig och knytta starkare bond med sinna grannar där andra skulle vilja hålla sig mer seperata från sinna grannar. Men saker efter 150 kommer att också kunna sluta mycket mer positivt mycket kan hända emellan och jag önskar alla bara en fin framtid.

Publicerat

7 mars 2023

Berättat av

J.Akira Pingol jirenfelt

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00188

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

Gör som 778 andra – dela din berättelse!

Var med i det nordiska samtalet om framtiden. 778 personer har redan bidragit. Vad vill du? Hur ser du på åren vi har framför oss?

Skicka in din berättelse!