Vår framtid

Berättat av Jenny Nordlund

Kvinna. Född 14 november 1985. Arbetar som undersköterska. Edsbyn.

Om du tänker på hur du lever i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Jag tycker att det mesta fungerar bra idag men om jag ska välja något att förändra så skulle det vara föräldrars möjlighet till att vabba och använda föräldraledighet så frikostigt. Som det ser ut idag kan föräldrar i princip vara hemma hur mycket de vill utan att någon kan säga något om det. De kan vabba om de känner för att vara hemma strödagar – för håll med om att det nog fuskas en hel del. Skulle de vilja vara hemma en längre tid utan att behöva slösa semester så kan de alltid ta föräldraledigt. Detta betyder att vi som inte har barn och den lyxen att kunna vara hemma som vi vill behöver slita ihjäl oss när föräldrar väljer att vara hemma.

När du funderar på hur livet i Sverige, Norden och världen ser ut i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Jag tycker att det fungerar bra att vi kan resa så fritt som vi vill mellan länder. Däremot tycker jag att alla världens länder behöver sätta sig ner och diskutera hur samarbetet kan bli ännu mer effektivt än vad det är idag.

Hur vill du att Sverige, Norden och världen ser ut om 30 år? Och hur vill du att ditt eget liv eller efterkommande generationers ser ut?

Om 30 år hoppas jag att man släppt fokus på miljön och framför allt elbilar. Det kommer inte fungera i längden att alla ska ha elbilar. Hur ska elen räcka till när den inte gör det idag?

Hur vill och tror du att livet i Sverige, Norden och världen ser ut om 150 år?

Jag hoppas att världen ser ut som den gör idag 2023 ungefär. Viss förbättring kan man önska sig genom att alla världens länder går samman ännu hårdare och stoppar möjligheterna till krig. Jag hoppas också att Sverige fått bukt med skjutningar och gängkriminalitet samt sprängningar.

Publicerat

21 februari 2023

Berättat av

Jenny Nordlund

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00137

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

Gör som 778 andra – dela din berättelse!

Var med i det nordiska samtalet om framtiden. 778 personer har redan bidragit. Vad vill du? Hur ser du på åren vi har framför oss?

Skicka in din berättelse!