Vår framtid

Berättat av Jo

Kvinna. Född 23 mars 2023. Chef. Stockholm.

Om du tänker på hur du lever i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Såg ett djur och naturprogram på tv igår och mindes barndomens alla liknande program. Då var det vanligt och jag var också mer i skogen. Nu 2023 känns det som en sällsynt upplevelse. Jag bor i staden och tänker att Naturen och djuren är väldigt långt borta.

När du funderar på hur livet i Sverige, Norden och världen ser ut i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Vi är ett rikt land med och många har mer än de behöver. Det finns mycket mat i affärerna och åkrarna och fälten prunkar när det är årstid för det. Kläder finns i överflöd i alla möjliga material. Billiga och dyra, nya och begagnade. Samtidigt ökar klyftorna mellan rika och fattiga, det oroar mig.

Hur vill du att Sverige, Norden och världen ser ut om 30 år? Och hur vill du att ditt eget liv eller efterkommande generationers ser ut?

Efter 2020-tals kriget i Europa hoppas jag att vi har lärt oss något. Hur rädslan, exkluderingen, ojämlikheten skapar dynamit och innebär förödelse för mänskligheten.

Hur vill och tror du att livet i Sverige, Norden och världen ser ut om 150 år?

Sverige består av många mellanstora städer som likt ett lapptäcke breder ut sig över området söder om Gävle. Det stora naturreservatet norr om är en del av världens resurser för djur och natur. Området sträcker sig från norska kusten till och med hela Sibirien. Nationer och landgränser tillhör historien. Det sista stora kriget innebar en stor omställning för mänskligheten.

Publicerat

17 mars 2023

Berättat av

Jo

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00212

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

Gör som 779 andra – dela din berättelse!

Var med i det nordiska samtalet om framtiden. 779 personer har redan bidragit. Vad vill du? Hur ser du på åren vi har framför oss?

Skicka in din berättelse!