Vår framtid

  • Katrin Johansson

Berättat av Katrin Johansson

Kvinna. Restaurang. Stockholm.

Om du tänker på hur du lever i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Efter pandemin har jag upptäckt hur förfärligt bråttom folk har, o hur mycket trängsel det är på gatorna. Under pandemin när det var folktomt överallt ville de som rörde sig ute prata o var sociala på ett fantastiskt sätt. Fick bästa servicen på caféer o restauranter , eftersom vi var så få som vågade sig ut. Jag bor mitt i Stockholm o har ändrat min inställning till naturen o det hetsiga tempot. Tar dagen som den kommer på ett helt annat sätt nu.Uppskattar fågelsång o till o med griskultingar på Skansen. Det är lättare att avstå konsumtion nu när det är accepterat att laga sina kläder tex. Jag känner mig så nöjd.

När du funderar på hur livet i Sverige, Norden och världen ser ut i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Jag vill bort från att vi måste vara så teknisk kunniga. Måste ha appar för att kunna betala en bussresa eller söka hjälp. Går inte att ringa o få hjälp o service längre. Skandal att kontanter tas bort. Jag hoppas mina barnbarn får chans till lite IRL o inte bara en mobil som sällskap.

Hur vill du att Sverige, Norden och världen ser ut om 30 år? Och hur vill du att ditt eget liv eller efterkommande generationers ser ut?

Som föregående fråga hoppas jag mest att inte tekniken ska styra allt vi gör o att människan ska förstå att krig aldrig går att vinna.

Hur vill och tror du att livet i Sverige, Norden och världen ser ut om 150 år?

Jag tror att 2173 kommer vi att ha fått tillbaks ett samhälle där människan vill utföra arbeten med händerna. Laga mat, baka, odla, sy, sticka, snickra o se resultat av vad de kan åstadkomma. Inte bara googla på nätet.

Publicerat

2 februari 2023

Berättat av

Katrin Johansson

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00073

Gör som 779 andra – dela din berättelse!

Var med i det nordiska samtalet om framtiden. 779 personer har redan bidragit. Vad vill du? Hur ser du på åren vi har framför oss?

Skicka in din berättelse!