Vår framtid

Berättat av Lalle

Kvinna. Född 9 oktober 1954. Pensionär. Malung sälen.

Om du tänker på hur du lever i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Det känns som att jag lever på sista sidan i en bok där jag fortfarande kan tänka fritt ,någorlunda, andas frisk luft , gå ut i skogen och plocka blåbär ,hänföras av naturens skönhet en gnistrande vinterdag och somna i hyfsad trygghet .Det känns bra men jag skulle vilja stoppa klimatförändringarna och krigen som hotar vår existens !

När du funderar på hur livet i Sverige, Norden och världen ser ut i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Vi har fortfarande hyfsad demokrati i våra skandinaviska länder men krafter försöker undergräva den. Vår värld har blivit komplicerad. Den förändras snabbt och vi kan inte längre lita på att vi har värme, el eller drivmedel. Vi har levt i trygghet länge men nu skymtar en annorlunda verklighet.

Hur vill du att Sverige, Norden och världen ser ut om 30 år? Och hur vill du att ditt eget liv eller efterkommande generationers ser ut?

Jag vill att om 30 år har vi stoppat klimatförstörigenoch hittat sätt att kontrollera girighet och krigshets.Vet inte hur. Kanske har vi suddat ut nationsgränserna och fått en global regim.

Hur vill och tror du att livet i Sverige, Norden och världen ser ut om 150 år?

Om 150 år står världen inte att känna igen.Trots våra föresatser så är planeten i stort sett obeboelig. Kärnvapenkrig har förstört det mesta. Några individer har flyttat till andra planeter.Kanske fick vi även besök av varelser från andra planeter och solsystem

Publicerat

12 mars 2023

Berättat av

Lalle

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00200

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

Gör som 763 andra – dela din berättelse!

Var med i det nordiska samtalet om framtiden. 763 personer har redan bidragit. Vad vill du? Hur ser du på åren vi har framför oss?

Skicka in din berättelse!