Vår framtid

Berättat av Linda Harling

Kvinna. Född 18 juli 1979. Jobbar heltid. Mariefred.

Om du tänker på hur du lever i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Jag skulle vilja resa mer tillsammans med mina barn, se och uppleva platser. Jag vill resa medan det går, det känns inte lika självklart längre som när jag växte upp.

Jag hoppas förändra något i mitt arbete. Antingen att jag jobbar som ledare eller att jag jobbar någon annanstans.

När du funderar på hur livet i Sverige, Norden och världen ser ut i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Först och främst är jag orolig för egen del. Jag är ensamstående med två ungdomar som inte tagit klivet ut i vuxenlivet än dv s jag betalar nästan för 3 vuxna människor. Det har i perioder känts som att jag måste skynda mig att träffa någon bara för att dela de skenande kostnaderna med någon.

Jag är orolig för hur det ser ut i samhället. Skjutningar, gängkrig, skott mot bostäder inte på nätterna utan i rusningstid. Den trygga förort där jag växte upp är inte längre trygg. Mina föräldrar vittnar om sirener var och varannan dag på sin gata och nu senast var deras förort föremålet för en av våldsdåden där man sköt mot en bostad. Promenadavstånd från deras egna port.

Jag tycker att vi behöver bli mindre frikostiga med våra öppna gränser och ta hand om våra egna i första hand. Våra äldre t ex.

Hur vill du att Sverige, Norden och världen ser ut om 30 år? Och hur vill du att ditt eget liv eller efterkommande generationers ser ut?

Som mamma till två ungdomar som snart ska ut i vuxenlivet måste jag tro på en bra framtid men självklart är jag orolig.

Klimatet är råare, tempot högre.. Vart ska de bo, vad ska de jobba med, kommer de vara trygga?

Jag vill att Sverige ska återgå till att vara det trygga land där jag växte upp på 70/80-talet där det värsta som kunde hända (kändes det som) var att man gick förbi en bänk med A-lagare eller såg en blottare.

Jag vill att jag ska kunna känna trygghet men även att mina barn ska kunna göra det. Att de ska känna att Sverige är ett bra land att växa upp i.

Hur vill och tror du att livet i Sverige, Norden och världen ser ut om 150 år?

Jag vill tro att Sverige har hittat tillbaka till att vara ett land där man får vara stolt över våra traditioner. Där vi ses som ett demokratiskt land som det är tryggt att växa upp i.

Publicerat

24 januari 2023

Berättat av

Linda Harling

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00048

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

Gör som 779 andra – dela din berättelse!

Var med i det nordiska samtalet om framtiden. 779 personer har redan bidragit. Vad vill du? Hur ser du på åren vi har framför oss?

Skicka in din berättelse!