Vår framtid

  • Susanne Linde

Berättat av Linde Susanne

Kvinna. Född 11 september 2023. Pensionär. Arboga.

Om du tänker på hur du lever i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Mitt liv blir bättre med åren. Ålder ger faktiskt visdom. Man förstår mera och även om dig själv.

Jag lever ensam sen drygt 10 år, var gift nästan 30 år innan maken gick ifrån mig, och jag stortrivs med mitt singelliv. Jag kan faktiskt inte ha det bättre. Jag väljer själv mitt liv och förverkligar just mina drömmar.

Tack vare mina älskade föräldrar fick jag hyreshuset jag bor i som arv. Därmed har jag både jobb (vd för aktiebolaget) och ett hem trots att jag fick sjukpension för 20 år sen och blev av med jobbet och lönen. Jag brände ut mig, utmattningssyndrom. Fruktansvärt men nu har jag börjat återhämta mig.

Närheten till livet och naturen är större nu. Och pga min utbrändhet tar jag tillvara varje dag. Min utmattningskollaps 1996 fick mig att inse att livet inte är oändligt.

Tack vare mitt hus har jag rara grannar och kan vara social när jag vill. Det är bara att gå ut på gården.

Sen 2018 är jag nästan vegetarian. För djurens skull och för plånboken. Grön mat är mycket billigare. Jag vägrar mat från djurfabriker. Vill jag ha kött köper jag vildsvinskött. Vildsvin lever ett naturligt liv i skogen och dör för en kula och inte genom fasansfull, stressande slakt.

Jag dricker inte mjölk längre eller använder mjölkprodukter pga hur kor och kalvar behandlas. Havredryck i mitt kaffe istället.

Jag älskar katter men sen drygt ett år är alla de tre senaste katterna döda. De blev gamla. Älskade Felix som dog sist blev 16 år.

Alla våra katter har levt det bästa av kattliv med frihet och omvårdnad. Jag har gjort allt för katterna. Vill att de ska det bästa. Nu orkar jag inte ge en ny katt det jag vill – så jag måste tyvärr avstå.

Men jag tycker att ett hem utan en katt är inget hem.

Älskar katters självständighet. Som jag – självständig.

När du funderar på hur livet i Sverige, Norden och världen ser ut i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Jag älskar Sverige men tycker att vi är alldeles för naiva i vårt land. Så demokratiska att det går överstyr. Får en negativ backlash.

Vi har ett så bra land – eller hade – sen Sverigedemokraterna, ett nazistiskt parti, kom in i Sverige har tyvärr nedmonteringen av vårt fina land börjat. Alldeles särskilt nu sen vi förra året fick en ”brun regering”.

Tragiskt!

Jag tror att vi kommer att få ett mindre demokratiskt land nu. Sen får vi kämpa för att få tillbaka det fina land vi hade. Det tar kanske 150 år…

Hur vill du att Sverige, Norden och världen ser ut om 30 år? Och hur vill du att ditt eget liv eller efterkommande generationers ser ut?

Jag vill att om 30 år ska uppmonteringen ha börjat av det land som dumhet och girighet förstörde genom SD.

Jag själv hoppas att jag lever och att jag har hälsan. Då är 98 år och vill vara klar i huvudet och hoppas att min kropp fysiskt hänger med.

Jag vill bo kvar i mitt hus och förmodligen har jag sålt aktiebolaget till någon bra och seriös köpare som kan förvalta Glasblåsargården som byggdes år 1900!

Jag hoppas att mina barn är lyckliga – det är det viktigare för mig. Mina tre barn – Carl-Johan, Jakob och Lovisa.

Hur vill och tror du att livet i Sverige, Norden och världen ser ut om 150 år?

Sverige 2173 – svindlande att tänka på år 2023.

Jag hoppas klokheten har hunnit ifatt dårskapen och tagit över. Gäller politiskt i såväl Sverige som världen i övrigt.

Att kärlek tagit över från hatet. Att respekt och ödmjukhet är självklara honnörsord.

Att vi lär av vår historia. Till exempel att ta till sig lite av vad som framkommer vid Nordiska Museets utställning 2173, om 150 år.

Kärlek och omsorg till alla!

Tack från mig.

Susanne Linde, 68 år

Arboga

Onsdagen den 25 januari 2023

Publicerat

25 januari 2023

Berättat av

Linde Susanne

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00054

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

Gör som 763 andra – dela din berättelse!

Var med i det nordiska samtalet om framtiden. 763 personer har redan bidragit. Vad vill du? Hur ser du på åren vi har framför oss?

Skicka in din berättelse!