Vår framtid

  • Marianne Åberg

Berättat av Marie

Kvinna. Född 13 april 1946. Pensionär. Boden.

Om du tänker på hur du lever i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Vi har ett väldigt bra och bekvämt liv idag men tyvärr är det på bekostnad av jordens resurser. Vi får nog tänka till ordentligt med vår överkonsumtion och förändra vårt livs mönster för att inte förstöra den jord vi lever på.

När du funderar på hur livet i Sverige, Norden och världen ser ut i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Mycket fungerar bra men vi måste gå ihop och samsas om saker apparater istället för att köpa en ty oss var. Hus måste byggas energisnålare och behöver vi dessa stora hus med glaspartier. Behöver vi energislukande miljöförstörande stora bilar. Vi måste helt enkelt rätta mun efter matsäck

Hur vill du att Sverige, Norden och världen ser ut om 30 år? Och hur vill du att ditt eget liv eller efterkommande generationers ser ut?

Naturligtvis vill jag att dessa hemska krig som inte gagnar någon ska upphöra. Önskar att vi på ett förnuftigt sätt tar tillvara jordens resurser och anpassar vår livsstil. Vi behöver inget överdåd av materiella ting för ett bra liv. De politiska partierna samarbetar mera.kanske bättre med inte så splittrad politik. Försvar måste vi ha ta emot flyktingar men i antal så de kan integreras på ett bra sätt. När det gäller sjukvård gör ju forskningens framsteg att vi kan bota många sjukdomar. Men det kommer nog alltid att vara ett glapp mellan tillgång och efterfrågan hur effektivt än sjukvårdspersonalen jobbar.

Hur vill och tror du att livet i Sverige, Norden och världen ser ut om 150 år?

Inte lätt att sia om framtiden om inte naturkatastrofer krig ställer till det lever de människorna på ett enklare mindre resurskrävande sätt. Med teknikens och vetenskapens framsteg kanske de blir självförsörjande kommunikationerna består av självkörande fordon.

Publicerat

12 mars 2023

Berättat av

Marie

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00203

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

Gör som 763 andra – dela din berättelse!

Var med i det nordiska samtalet om framtiden. 763 personer har redan bidragit. Vad vill du? Hur ser du på åren vi har framför oss?

Skicka in din berättelse!