Vår framtid

Berättat av Ninni Påhlman

Kvinna. Pensionär. Värmdö.

Om du tänker på hur du lever i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Fantastiskt att bli pensionär! Är genuint trött på att jobba med dementa människor på äldreboende. Pandemin lärde mig att handla matvarorna på nätet så jag slipper bära eller släpa på dramaten. Billigare blir det också. I samband med pensioneringen köpte jag en liten hund som nu, två år senare, katten äntligen har accepterat. Första barnbarnet kom samma år och henne hänger jag med mycket. Hon är snart tre år och har just fått en egen säng i min lilla etta. Hon har fått en lillebror som är en månad gammal just nu. Jag har träffat massor med roliga tanter som liksom jag har hund och vi vandrar inte bara, utan äter, fikar och hittar på roliga saker. Konstiga sjukdomar har jag men ingen som orsakar smärta utan flera mediciner intas varje dag. Det kunde vara mycket värre. Jag tycker att jag har det jättebra men pensionen kunde vara högre. Vi lever fortfarande i ett orättvist samhälle. 🥰

När du funderar på hur livet i Sverige, Norden och världen ser ut i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Politiken är åt fanders! Att SD kunde få så många röster i valet är mer än märkligt. Är svensken verkligen så korkad eller är önskan av förändring så stark att det blir idiotiska val. Att det finns hemlösa i Sverige är också märkligt. Att främlingfientligheten är så utbredd är beklagligt. Vi har EN jord där vi alla ska få plats. Vad spelar det för roll var man kommer ifrån. Jag har jobbat med så duktiga, härliga människor från allsköns länder inom omsorgen och helt klart behövs dom.

Sen har vi de genuina idioterna som Trump och Putin. Kära nån! I och med Ukrainakriget borde alla fatta att satsning på vettig elförsörjning ska prioriteras. Alla länder kan gå samman och finansiera solcellsparker ovan molnen där solen alltid lyser!

Hur vill du att Sverige, Norden och världen ser ut om 30 år? Och hur vill du att ditt eget liv eller efterkommande generationers ser ut?

Jag kan bara hoppas att det blir en trendsvängning till en mänskligare ton där miljardärer vars pengar står stilla på bankkonton får en polett som trillar ner och låter pengarna jobba för innovativa lösningar inom försörjning, miljövård, el etc för om 30 år är det nog himla bråttom att rädda jorden.

Hur vill och tror du att livet i Sverige, Norden och världen ser ut om 150 år?

Om 150 år ser vi förhoppningsvis resultatet av alla innovativa åtgärder som hela världen ställt sig bakom för att rädda det som är kvar av jordklotet. Det är inte längre så viktigt med länder. Det viktiga är beboeliga områden. Då lever inte jag. Trist!

Publicerat

13 mars 2023

Berättat av

Ninni Påhlman

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00206

Gör som 778 andra – dela din berättelse!

Var med i det nordiska samtalet om framtiden. 778 personer har redan bidragit. Vad vill du? Hur ser du på åren vi har framför oss?

Skicka in din berättelse!