Vår framtid

  • Per Agne Eklund

Berättat av Per Agne Eklund

Man. Född 2 augusti 1960. Filosof. GEFLE.

Om du tänker på hur du lever i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Det digitala samhället har gett mig och många andra ett utanförskap som aldrig tidigare. Vi har fråntagits alla servicefunktioner och skall istället sköta allt med mobiler, appar och inget kan göras manuellt längre. Kontanter försöker man ta ifrån oss via massmedias påverkan, bankernas lobbyverksamhet och den allmänna rädslan att lämnas utanför.

I stället har vi fått sociala medier som bara gör oss mer ensamma och utsatta för manipulation från olika håll.

Jag saknar det rejäla samhället med dagliga, sociala kontakter som fanns fortfarande i slutet på 1990-talet, nu är vi på väg mot den fullständiga alienationen med en rasande fart..!

När du funderar på hur livet i Sverige, Norden och världen ser ut i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Jag har själv genomfört vapenfri tjänst och ser med bävan på Rysslands upprustning och aggression mot Ukraina. Hetsen att föra det neutrala Sverige in i Nato är djupt olycklig och förs av vapenindustri och en försvarsmakt som vädrar morgonluft..!

Hur vill du att Sverige, Norden och världen ser ut om 30 år? Och hur vill du att ditt eget liv eller efterkommande generationers ser ut?

En förändring tillbaka mot ett analogt samhälle där människorna och inte som det i modernt språkbruk plägar kallas ” individer” åter möter varandra. Vetenskap har bevisat att människorna var som lyckligaste i slutet av 1970-talet, låt oss återvända innan det är försent..!

Hur vill och tror du att livet i Sverige, Norden och världen ser ut om 150 år?

Ett paradis på jorden, människans aggressioner är borta och kärlek skall flöda mellan alla och envar..!

Publicerat

25 januari 2023

Berättat av

Per Agne Eklund

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00052

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

Gör som 778 andra – dela din berättelse!

Var med i det nordiska samtalet om framtiden. 778 personer har redan bidragit. Vad vill du? Hur ser du på åren vi har framför oss?

Skicka in din berättelse!