Vår framtid

Berättat av RA

Man. Född 27 februari 1995. Studier och jobb. Sverige.

Om du tänker på hur du lever i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

De mesta fungerar tyvärr för bra. Tror kanske många. Tyvärr lever många på fler jordklot än vad vi har och energi som tyvärr förgiftar oss. Detta måste ställas om. Vi behöver mer lokala verksamheter och bli mer medvetna om vår omgivning och inverkan. Sedan skapa realistiska lösningar tillsammans.

När du funderar på hur livet i Sverige, Norden och världen ser ut i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Jag vill att vi agerar på hållbart och realistisk som möjligt. Ställa om så våra samhällen blir inspirerande och innovativa. Betyder inte att man går tillbaka till bondesamhälle utan snarare att man skapar möjligheter för näromgivningen att bli mer produktiv och kreativ. Därmed också mer robust och utvecklad. Man tar kraften i egen händer.

Hur vill du att Sverige, Norden och världen ser ut om 30 år? Och hur vill du att ditt eget liv eller efterkommande generationers ser ut?

Vi kan va kreativa öppna alla möjliga intressanta verksamheter, odlingar, vandringar, verkstäder allt. Eller och vidareutveckla/ställa om de som redan finns.

Hur vill och tror du att livet i Sverige, Norden och världen ser ut om 150 år?

Waow. Det finns olika scenarier. Antigen har vi inte agerat och intelligensen räckte inte till. Eller så agerade vi. Vet inte vad som kommer finnas. Det kan va så att det utvecklas specifika samhällen, sätt och kulturer. Lite av det som finns idag kanske har hängt med rent materiellt alltså. Men hur det kommer gå för livet och vad vi gör är svårt att exakt förutse. Jag ser gärna att vi ställt om och tog oss an problemen, med energi, produktion etc… och att vi skapade något hållbart.

Publicerat

3 december 2023

Berättat av

RA

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00649