Vår framtid

Berättat av Sebastian Ekbrant

Man. Född 14 januari 2005. Gymnasie elev. Solna.

Om du tänker på hur du lever i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Dåliga saker i mitt liv är minavanor i liver jag sover för lite, jag äter för lite, tränar för lite, pluggar för lite.

Bra saker, min relation med min flickvän och mina kompisar. Jag försöker med det jag orkar.

När du funderar på hur livet i Sverige, Norden och världen ser ut i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Saker som fungerar bra i Sverige är rätten att vara fri och jämlikheten vilket går ut bra över hela Norden också. Inte lika mycket i världen. Svenskt försvar fungerar bättre och bättre men inte lika bra som jag tror hade varit optimalt. Svensk gratis vård.

Dåliga saker i Sverige och främst världen är klimatet och sättet det hanteras på. Det finns ingenting som får en faktisk förändring. Ekonomin i världen är inte bra saker är dyrare än vad dem någonsin varit

Hur vill du att Sverige, Norden och världen ser ut om 30 år? Och hur vill du att ditt eget liv eller efterkommande generationers ser ut?

Jag vill ha en värld utan oro, en värld som är ekonomiskt säker

Hur vill och tror du att livet i Sverige, Norden och världen ser ut om 150 år?

Jag tror inta vi kommer ha en trevlig värld att leva i och jag tror inte att det kommer se ut som vi vill. Jag skulle vilja ha en värld fri från klimatproblem och klimat oro. Jag skulle vilja ha en värld som är ekonomiskt säker och en värld som har kvar sätt att känna sig fri. Jag skulle vilja att det fortfarande finns skog om 150 år och vatten dock inte för mycket vatten så allt land försvinner. Hur tror jag världen kommer så ut. Jag tror inte vi kommer ha någonting av det jag nämnt jag ser att världen bli mer och mer förstörd ju längre vi lever. Människan som organism är för självisk för att faktiskt lösa det problem vi lever med. Detta kommer påverka problemen och göra dem värre.

Publicerat

21 december 2022

Berättat av

Sebastian Ekbrant

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00017

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

Gör som 778 andra – dela din berättelse!

Var med i det nordiska samtalet om framtiden. 778 personer har redan bidragit. Vad vill du? Hur ser du på åren vi har framför oss?

Skicka in din berättelse!