Vår framtid

Berättat av ACT58

Kvinna. Jobbonär. Karlstad.

Om du tänker på hur du lever i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Jag älskar mitt hem som är på 63 kvadrat . Den är sliten eftersom det är en lägenhet som funnits sedan senare delen av 1960-talet. För mig spelar detta ingen roll för höromkring har mina 3 barn lekt,gått i skola och hittat sina vänner och första kärlekar. 1977 fick jag mitt 1a fasta arbete här och flyttade för att det var i närheten . Då kostade en tvårummare 535 kr i hyra och nu 2023 är den upp på ca 6500 kr i månaden.

Området är fint eftersom det finns mycket grönytor och på vårkanten kommer bovärdarna med stora blomlådor.

Det som blivit hemskt är otryggheten som gäng skapar och tilliten till grannarna förstörts genom en dålig integrationspolitik och att vi fick många flyktingar på en o samma gång. Jag har som utbildare på ett statligt företag som undervisat invandrare och är det någon som är glad över att se konkret att de förstått att de kan få chans inom ett yrkesområde ,så är det värt allt ”traggel och förklaringar”.

När du funderar på hur livet i Sverige, Norden och världen ser ut i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Se ovan

Hur vill du att Sverige, Norden och världen ser ut om 30 år? Och hur vill du att ditt eget liv eller efterkommande generationers ser ut?

Jag önskar att mina barn och ev kommande barnbarn får uppleva ett fritt Sverige,trygghet utan skjutningar o mord. Att de får äta sig mätta får vatten och arbete.

Hur vill och tror du att livet i Sverige, Norden och världen ser ut om 150 år?

Jag tror inte vi kommer att se Sverige som svenskt. Vi kanske ingår i en form av union igen där det är en mer vänlig och kärleksfull inställning rill medmänniskor.

Vi har gått över helt till andra drivmedel som inte tär och utarmar jordens resurser. Jag tror inte vi bor i rymden men kanske vi får hjälp av en högre intelligens att överleva.

Publicerat

21 september 2023

Berättat av

ACT58

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00558

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

Andras önskningar om framtiden

Gör som 763 andra – dela din berättelse!

Var med i det nordiska samtalet om framtiden. 763 personer har redan bidragit. Vad vill du? Hur ser du på åren vi har framför oss?

Skicka in din berättelse!