Vår framtid

Berättat av Wimpa

Kvinna. Född 27 augusti 1991. Studerar. Norrköping.

Om du tänker på hur du lever i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Jag skulle vilja ha bort alla miljonärer, särskilt Elon Musk, Wallenberg och Bonnier. Jag vill ha direktdemokratiska folkomröstningar gärna digitalt. Kollektivtrafiken ska utökas. AI ska vara demokratikämpar och inte användas i repressiva ändamål och vinstintressen. Bort med fossila bränslen, gruvdrift och massproduktion med farliga ämnen.

När du funderar på hur livet i Sverige, Norden och världen ser ut i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Jag tycker det inte fungerar bra, migrationsfrågor har blivit inhumana och förmögenhetsskatten är borttagen. Miljonärer/biljonärer får skräddarsydda lagar. Barn mördas av sina egna föräldrar, dålig integration gör att människor hamnar utanför samhället och blir kriminella. Privata aktiebolag äger kommunala fastigheter och hyr ut dom dyrt tillbaka till kommuner. Hbtqia+ frågor förbättras i norden fast försämras i omvärlden. Etnisk utrensning fortsätter och klasskillnader ökar.

Hur vill du att Sverige, Norden och världen ser ut om 30 år? Och hur vill du att ditt eget liv eller efterkommande generationers ser ut?

Jag hoppas samhället tillsammans med AI teknik har lett oss till en mer friare och ekologiskt och demokratiskt och klasslöst samhälle.

Hur vill och tror du att livet i Sverige, Norden och världen ser ut om 150 år?

Att AI robotar tar hand om samhället och förvaltar jorden åt oss eftersom vi som art har redan bevisat att vi inte kan ta hand om vår planet och våra medmänniskor.

Fria och självständiga individer med 150% mer empati och patos bortom klass och vinstintressen.

Publicerat

1 juni 2023

Berättat av

Wimpa

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00460

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

Andras önskningar om framtiden

Gör som 763 andra – dela din berättelse!

Var med i det nordiska samtalet om framtiden. 763 personer har redan bidragit. Vad vill du? Hur ser du på åren vi har framför oss?

Skicka in din berättelse!