Vår framtid

Berättat av Adele

Kvinna. Född 7 april 1960. Pensionär. Halland.

Om du tänker på hur du lever i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Jag bor bra ute på landet, en gammal gård där jag hyr ett halvt hus. Trädgård med blommor som jag sått och planterat. Har nyligen gått i pension och är glad över det. Har jobbat hela mitt liv inom äldreomsorgen. Det har satt spår i min kropp och jag är trött och sliten. Pensionen är usel med tanke på alla år jag har jobbat. Men men, jag lider ingen nöd. Nu kan jag sova hur länge jag vill, bada när jag vill och typ göra vad jag vill. Jag önskar att min framtid kommer att fortsätta vara precis vad jag vill.

När du funderar på hur livet i Sverige, Norden och världen ser ut i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Det är en tuff värld nu. Krig inte långt härifrån. Höga levnadskostnader och mycket våld i samhället. En regering som inte tänker på vanliga arbetare och sjuka och mindre bemedlade. Det behövs en bättre förståelse för att vi alla är olika och kämpar på så mycket vi kan. Bättre villkor för de som arbetar inom vård och omsorg. Skolan likaså. Medborgarlön tycker jag Sverige skulle införa. Viktigt att inte nedmontera kulturen. Naturen, klimatet är också något som jag orkar mig för.

Hur vill du att Sverige, Norden och världen ser ut om 30 år? Och hur vill du att ditt eget liv eller efterkommande generationers ser ut?

Medborgarlön. Höjd pension. Mer alternativ energiförsörjning. Tandvård ska ingå i sjukvårdsförsäkringen. Politikerna sammarbeta mer för landets bästa.

Hur vill och tror du att livet i Sverige, Norden och världen ser ut om 150 år?

Oj, ok vi har fått ordning på klimatet och alla färdmedel går på snäll energi. Vi behöver inte arbeta så mycket och vi får mer fritid att vara med familj och vänner. Göra sånt vi mår väl av, utan att känna press på att vi hela tiden måste arbeta. Svåra sjukdomar är utrotningshotade. Tänk Star Trek 😁 ”Live long and prosper”!

Publicerat

14 september 2023

Berättat av

Adele

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00546

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

Andras önskningar om framtiden

Gör som 778 andra – dela din berättelse!

Var med i det nordiska samtalet om framtiden. 778 personer har redan bidragit. Vad vill du? Hur ser du på åren vi har framför oss?

Skicka in din berättelse!