Vår framtid

  • Agapi

Berättat av Agapi

Man. Född 4 juni 2023. Skola. Norrköping.

Om du tänker på hur du lever i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Jag tycker det mesta fungerar bra. Jag försöker leva enkelt. Köper inte mer mat än jag behöver osv. Lägger hellre pengar på intressen som tex färg och musik. Det som skulle kunna va bättre är väl att kollektiva färdmedel var fritt för alla. Önsketänket är att det var gratis att resa vart man vill så att man kan uppleva och lära sig direkt av människor och olika platser på jorden. Men även om man kunde resa fritt inom Sverige tror jag skulle vara berikande för alla.

När du funderar på hur livet i Sverige, Norden och världen ser ut i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Ungefär samma som på första frågan. Jag tänker att pengar och onödigt stora ekonomiska vinster för några få borde försvinna. Mat och bostad borde va en självklarhet för alla. Även sjukvård. Men möjligheten till att resa fritt tror jag verkligen skulle hjälpa många människor. Jag tror det är naturligt för oss att vilja utforska och upptäcka och att det är genom erfarenhet vi lär oss. Om människor med dålig ekonomi inte kan resa och dom är fast med samma rutiner, samma människor osv så är det inte konstigt att dom blir begränsade.

Hur vill du att Sverige, Norden och världen ser ut om 30 år? Och hur vill du att ditt eget liv eller efterkommande generationers ser ut?

Jag tror jag har sammanfattat vad jag tänker redan.

Hur vill och tror du att livet i Sverige, Norden och världen ser ut om 150 år?

Peace, love, unity and safely having fun ✌️

Publicerat

1 juni 2023

Berättat av

Agapi

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00453

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

Andras önskningar om framtiden

Gör som 682 andra – dela din berättelse!

Var med i det nordiska samtalet om framtiden. 682 personer har redan bidragit. Vad vill du? Hur ser du på åren vi har framför oss?

Skicka in din berättelse!