Vår framtid

  • Jenny Svenberg Bunnel

Berättat av Åke Lion

Man. Före detta präst. Söder om Stockholm.

När du funderar på hur livet i Sverige, Norden och världen ser ut i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

”Jag har alltid varit en ganska krass präst”

”Jag var 13 år när andra världskriget bröt ut och jag blev inkallad några år senare, strax innan kriget tog slut. Jag tyckte om att ligga i det militära, man fick mat och logi.

Att vi nu ska gå med i Nato är helt fel. Nato är riktat mot Ryssland. Vi ska precis som schweizarna hålla en neutral linje och stå utanför.

Mitt liv har varit intressant på det viset att jag har varit hemlös. På 1960-talet hade jag det väldigt dåligt. Ingen bostad. Jag vandrade omkring på nätterna och på dagarna sov jag i ett litet rum några trappor upp på Stockholms stadsbibliotek. Ingen märkte det. Jag kände Stockholm by night, alla skumrask som var ute på nätterna.

Det dröjde länge innan jag fick ett riktigt jobb. Jag utbildade mig till präst. Men jag tror inte på ett liv efter detta, det är hemskt att säga, för jag borde väl det. Jag har alltid varit en ganska krass präst.

Det viktigaste i livet är att ha en god hälsa. Jag varken röker eller dricker sprit. Man ska också tänka på att äta nyttigt. Jag tycker mycket om fisk och grönsaker. Jag har varit frisk i hela mitt liv.”

Publicerat

14 november 2023

Berättat av

Åke Lion

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00626

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

Andras önskningar om framtiden

Gör som 682 andra – dela din berättelse!

Var med i det nordiska samtalet om framtiden. 682 personer har redan bidragit. Vad vill du? Hur ser du på åren vi har framför oss?

Skicka in din berättelse!