Vår framtid

  • Albin Karlsson

  • Albin Karlsson

Berättat av Albin Karlsson

Man. Född 8 oktober 1989. Ombudsman. Åse, Indal.

Om du tänker på hur du lever i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Idag lever jag på landsbygden, på en plats där många generationer av min släkt bott före mig. Jag hoppas att mina ättlingar bor här om 150 år och att de kan glädjas över hur vi idag skött jorden och skogen, som de före mig skött den.

Jag hoppas de också kan odla sina pärer, lite grönsaker, att det växer äpplen och plommon på gården och att de kan jaga älg i skogen.

När du funderar på hur livet i Sverige, Norden och världen ser ut i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Livet i Sverige är gott, vi har förvisso problem med integrationen, med ekonomin och med ett ökat krigshot men på det stora hela lever vi ännu i en ganska välfungerande välfärdsstat. Jag hoppas den välfärdsstat som den svenska arbetarrörelsen byggde upp under det förra århundradet finns kvar i framtiden.

Hur vill du att Sverige, Norden och världen ser ut om 30 år? Och hur vill du att ditt eget liv eller efterkommande generationers ser ut?

Jag hoppas vårat samhälle, Europa och Norden kan fortsätta hålla samman och att vi kan leva i fred och frihet. Jag hoppas på att demokratin lever kvar i vår del av världen och att andra folk också har makten över sina liv.

Jag hoppas att mina efterkommande kan leva i strävsamhet och frihet i en demokratisk välfärdsstat.

Hur vill och tror du att livet i Sverige, Norden och världen ser ut om 150 år?

Jag hoppas att mina efterkommande lever på den plats jag lämnat åt dem, på den plats som lämnats åt mig. Att de lever här i den by på den jord och den skog som generationer av vår ätt före dem vårdat. Att våra efterkommande får leva i frihet och demokrati i en välfärdsstat som ser efter de svaga och hedrar de arbetande. Vi är bara små budbärare i historien som bär det som givits oss framåt, jag hoppas att vi vårdat arvet väl åt er barn av oss idag.

Publicerat

16 maj 2024

Berättat av

Albin Karlsson

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00759

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

Andras önskningar om framtiden

Gör som 778 andra – dela din berättelse!

Var med i det nordiska samtalet om framtiden. 778 personer har redan bidragit. Vad vill du? Hur ser du på åren vi har framför oss?

Skicka in din berättelse!