Vår framtid

  • Selfie

Berättat av Ana Rodriguez Garcia

Kvinna. Född 25 oktober 1984. Förskollärare. Stockholm.

Om du tänker på hur du lever i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Jag tänker att vi vet att alla kan ha det bra bara vi vill prioritera det. Alla kan egentligen ha tillgång till välfärden, till bostad, till lite fritid och skatt. Vi vet att vi kan ha det bra och några av oss jobbar aktivt för att det ska bli en verklighet, men skulle vilja föreslå att tänka lite extra på psykisk hälsan. Många av oss mår dåligt eller har mått dåligt. Är det bara en mänsklig fas man går igenom i livet eller är det en konsekvens av samhällets tempot vi skapat?

Vi kan ha det bra, om vi samarbetar och tar hand om varandras hälsa.

När du funderar på hur livet i Sverige, Norden och världen ser ut i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Jag är från Spanien. Sverige är paradigmen av allt som fungerar bra.

Välfärden är Nordens bästa flagga och även om de som lyfter det utanför Sverige menar välfärden innan valfrihetens vågen, tänker jag att det fortfarande fungerar bättre än i många andra länder i jämförelse.

Det som jag saknar är gemenskap och medvetenhet att detta är något ni skapade, det var inget som bara blev.

Hur vill du att Sverige, Norden och världen ser ut om 30 år? Och hur vill du att ditt eget liv eller efterkommande generationers ser ut?

Jag vill återkomma till välfärdens bild. Jag vill se en Sverige som är mindre segregerat och där pensionärer får pension, studenter får student lön och lån, och vården är inte i en konstant pressad läge.

Jag vill att Svenskarna ska vara stolta av att vara de som gjorde skillnad när många andra länder var i mörkret.

Hur vill och tror du att livet i Sverige, Norden och världen ser ut om 150 år?

Samma som frågan tidigare .. om 159 år kommer människor a bli sjuka behöva sammanhang, behöva utbilda sig och behöva ta hand om sin hälsa. Jag hoppas att allt detta är inte ett bekymmer för dem. Istället kan de oroa sig för allt annat som är bara så ofattbart för oss.

Publicerat

20 april 2023

Berättat av

Ana Rodriguez Garcia

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00307

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

Andras önskningar om framtiden

Gör som 779 andra – dela din berättelse!

Var med i det nordiska samtalet om framtiden. 779 personer har redan bidragit. Vad vill du? Hur ser du på åren vi har framför oss?

Skicka in din berättelse!