Vår framtid

Berättat av Andrew Jones

Man. Född 8 juli 1964. Copywriter. Vaxholm.

Om du tänker på hur du lever i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Idag bor jag i Australien. Jag födde i Australien och jag är australiensk. Min svenska är inte så bra eftersom lära mig det nu här när någon pratar engelska. Min fru Maria är svensk. Hon kommer från Solna men nu bor henne i Vaxholm. Vi träffade i Bali i 1986 på semester. Blev vänner. Skrev ofta till tillsammans. Gifta sig med andra människor och fick barn. Skild. Sedan, träffade igen in 2011 över Facebook. Vi gifta oss i 2016. Så, det är underbar med ofta det är svårt. Vi har tid med varandra i två landet. Hon bor i Sverige och jag besök i Sveriges sommaren. Jag bor i Australien och hon besök i Australiens sommaren. Mellan detta har vi många månader åt. Men, kärlek är kärlek. Nu, pratar vi om våra dagen på telefonen. Små sakar. Jag om Australien. Hom om Sverige. Och många andra saker förstås. Vi skrattar mycket och saknar varandra. Vänta jag en lång tid för Migrationsverket att ger mig att invånarevisum. En dag hoppas jag att bor i sverige med min fru.

När du funderar på hur livet i Sverige, Norden och världen ser ut i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Idag, det finns så manga problem, vad kan man säger. Världen är i en enda röra. Vackert men en stor bajskorv. För mycket dumma, griga och mäktiga människor. Jag hoppas att världens människor vackna snart.

Hur vill du att Sverige, Norden och världen ser ut om 30 år? Och hur vill du att ditt eget liv eller efterkommande generationers ser ut?

I 30 år ska jag vara 90 år gammal. Sedan, kanska har jag 10-20 år mera. Kunskap och AI ska hjälpa mig. Haha. Hoppas jag, eller nej. Världen måsta blir bättre. Vi måsta blir bättre. Det finns för mycket människor i världen nu. Vi behöver att ta det lugnt och fokusera på vad är mest viktig. Frid, kärlek, miljö och framtiden. En framtid för alla.

Hur vill och tror du att livet i Sverige, Norden och världen ser ut om 150 år?

Det är omöjlig att veta det. 2173. Utopi, distopi? Jag vill ha en värld att är rättvist och fritt, var livet är dyrbar och maskiner är hjälpsamma intw destrucktiva.

Publicerat

25 oktober 2023

Berättat av

Andrew Jones

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00593

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

Andras önskningar om framtiden

Gör som 763 andra – dela din berättelse!

Var med i det nordiska samtalet om framtiden. 763 personer har redan bidragit. Vad vill du? Hur ser du på åren vi har framför oss?

Skicka in din berättelse!