Vår framtid

Berättat av Anna

Kvinna. Född 13 juli 1972. Arbete. Eslöv.

Om du tänker på hur du lever i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Det första jag kom att tänka på var årtalet 2173, mitt mål är att leva till 2072 (då blir jag 100 år). Anledningen till det är att jag då tror eller i alla fall hoppas att mina två barn är självgående då, de skulle då vara 62 respektive 65 år, så det hoppas jag verkligen! År 2173 har jag i så fall varit död i 100 år. Jahupp. Mitt liv just nu känns så levande, det verkar osannolikt att det skulle ta slut någon gång. Jag lever exakt det liv jag vill, flera av mina vänner vill förändras på olika sätt, göra mer eller mindre av olika saker, som att börja träna, jobba med känslor osv. Det vill inte jag. Nu har jag passerat 50 och det får vara bra nu, det blir inte bättre än så här, man måste tillåta sig själv att var glad över det som man uppnått. Till hösten ska jag läsa en kurs på universitetet i Lund, kursen handlar om berggrundsgeologi. Det ser jag verkligen fram emot! Jag har ett heltidsjobb inom ett helt annat område, så detta är bara för nöjes skull.

Jag har

När du funderar på hur livet i Sverige, Norden och världen ser ut i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Kriget i Ukraina och nu också i Israel och Palestina är självklart fruktansvärt. Så omodernt! Vi har precis lyckats överleva en pandemi som skördade miljoner liv, och så kort efter pågår två krig i och strax utanför Europa. Jag arbetar i Malmö och staden håller på att förberedas inför tävlingen i maj, det känns som att vi förbereder oss för ett krig. Så mycket poliser och säkerhet, det vore förfärligt om det hände något. Israel ska delta så man förväntar sig mycket demonstrationer.

Hur vill du att Sverige, Norden och världen ser ut om 30 år? Och hur vill du att ditt eget liv eller efterkommande generationers ser ut?

Mitt liv om 30 år, då är jag 80 år gammal. Jag hoppas såklart att jag är frisk och att jag har några barnbarn. och att jag INTE överlevt mina barn, det är min största skräck. Kanske bor jag kvar i huset, även om det är lite opraktiskt.

Publicerat

24 april 2024

Berättat av

Anna

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00715

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

Andras önskningar om framtiden

Gör som 778 andra – dela din berättelse!

Var med i det nordiska samtalet om framtiden. 778 personer har redan bidragit. Vad vill du? Hur ser du på åren vi har framför oss?

Skicka in din berättelse!