Vår framtid

Berättat av Anna-Karin

Kvinna. Född 27 juni 1969. IT-chef. Brännö.

Om du tänker på hur du lever i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Jag trivs väldigt bra med att bo på en bilfri ö. Att båtpendla tre dagar i veckan är verkligen livskvalitet och väl på ön leker jag bara känns det som när jag odlar eller grejar med huset. Vår lilla affär har ganska begränsade öppettider så oftast lagar vi mat på det vi har hemma istället för att utgå ifrån recept. Trädgården är full av bin och liv och vi hör grannens tupp, i dimma en och annan båts mistlur. Vi flyttade ut januari 2021. Det bästa vi gjort. Innan hade vi två bilar och stressade runt känns det som. Jag bytte roll innan vi flyttade och nu är livet i betydligt makligare takt. Jag skulle vilja förändra hur vi hanterar sopor på ön då vi inte har riktig sopsortering vilket inte känns så 2022. El och mat och transporter har blivit väldigt dyrt det sista även om vi inte är så priskänsliga så är jag bekymrad över att nyttig mat har blivit en klassfråga.

När du funderar på hur livet i Sverige, Norden och världen ser ut i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Jag tycker om att vi fått mer mångfald och bekymrar mig över hur svårt det är för nysvenskar att komma in i samhället. Jag arbetar ideellt som svensklärare och är mentor för att göra något.

Hur vill du att Sverige, Norden och världen ser ut om 30 år? Och hur vill du att ditt eget liv eller efterkommande generationers ser ut?

Om 30 år är jag 84. Jag hoppas vi har barnbarn och att klimatet är vänligt, luften och vattnet rent och att samhället bygger på allas lika värde och bidrag gillen bättre värld i frihet och trygghet.

Hur vill och tror du att livet i Sverige, Norden och världen ser ut om 150 år?

År 2173 använder vi fantastiska innovationer för helhetens bästa. Vi är friskare och tryggare än någonsin och lever i harmoni med varandra och allt som lever.

Publicerat

14 maj 2023

Berättat av

Anna-Karin

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00402

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

Andras önskningar om framtiden

Gör som 760 andra – dela din berättelse!

Var med i det nordiska samtalet om framtiden. 760 personer har redan bidragit. Vad vill du? Hur ser du på åren vi har framför oss?

Skicka in din berättelse!