Vår framtid

Berättat av Anne Svensson

Kvinna. Född 14 juni 1976. Heltidsanställd. Stockholm.

Om du tänker på hur du lever i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Jag bor med mina två söner och tycker att det är soft och att vi fungerar bra ihop trots viss röra i hemmet när det är fullt upp ubåtar vardagsliv med jobb o studier. Bor i Stockholm och åker kommunalt vilket jag gillar; att få se alla snygga Stockholmare o vår fina stad…i lagom dos o därför gillar jag att jag sedan pandemin har möjlighet att jobba hemifrån en hel del också;) Det skulle gärna få finnas mer stöd för ensamstående föräldrar, bättre miljöfokus från politiker o mindre fokus på fysiska krig. Vapen o fysiska krig känns så uråldrigt. Att vi ej kommit längre. Det borde vara obligatoriskt att lösa konflikter med kommunikation och överenskommelser (är ändå så det kommer lösas i slutändan). O skulle ngn vilja fysiskt angripa en annan människa så borde det vara några få av de med mest makt som i övrigt misslyckats med att få till överenskommelser för folken. Det borde vara mer fokus på de unga o stärka dem o skolan. Med fokus på företagande o samarbeten mellan ämnen redan i grundskolan. O mer gratis nöjen där vi alla kan ses o ha kul.

När du funderar på hur livet i Sverige, Norden och världen ser ut i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Kollektivtrafik fungerar ändå ok. Det är ganska rent i Sverige i Norden. Människor är i grunden hjälpsamma, omtänksamma och vill må bra o ha kul i Sverige, Norden o världen. Vi är bra på att dela o sprida o vilja sprida information mellan varandra… om än lite rörigt o svårnavigerat o osäkert kring källor o sanning; men kul att ta del av info från olika delar o människor via sociala medier.

Vi behöver bli bättre på att ta hand om vår natur, varandra o då särskilt de som är svagare; att stärka dem så att vi alla hela tiden utvecklas som grupp. O skippa vapen o fysiska krig; lös konflikterna på andra, moderna, utvecklade sätt istället. Vi är en liten pyttegrupp som lever på en liten pytte-stenflisa i rymden o borde bara lära oss nu att hålla sams o inte ge bort alla våra pengar till en vapenindustri som leder till kollektivt självmord mer eller mindre; när vi som art skjuter på oss själva osv.

Hur vill du att Sverige, Norden och världen ser ut om 30 år? Och hur vill du att ditt eget liv eller efterkommande generationers ser ut?

Om 30 år lever jag i ett mer utvecklat samhälle där man löser konflikter utan vapen o fysiska krig, där man stärker varandra och hjälper varandra att lyckas, samarbetar o investerar mycket pengar o energi o tid på de unga o att ge dem utrymme att utvecklas, lära, ha kul o ta plats o vara med o bestämma om framtiden. Utvecklad skola med fokus på företaganden, olika grupparbeten med samarbete mellan olika ämnen och inte minst roliga aktiviteter, teambildande på skoltid o fokus på begrepp som psykologisk trygghet som säkert är välkända välanvända begrepp i framtiden. O politiker som samarbetar o kommer överens o fokuserar på att stärka miljön o minska negativ påverkan på miljön.

Hur vill och tror du att livet i Sverige, Norden och världen ser ut om 150 år?

Kanske var jag lite överoptimistisk med mina förhoppningar 30 år fram… realistiskt är det mina mål för 150 åt fram men det om 30 år har påbörjats att vandra ditåt med små nyanser o glimtar i samhället om att det faktiskt är på väg ditåt som vi rör oss.

Publicerat

23 april 2024

Berättat av

Anne Svensson

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00698

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

Andras önskningar om framtiden

Gör som 778 andra – dela din berättelse!

Var med i det nordiska samtalet om framtiden. 778 personer har redan bidragit. Vad vill du? Hur ser du på åren vi har framför oss?

Skicka in din berättelse!