Vår framtid

Berättat av Azza

Kvinna. Född 30 januari 1954. Pensionär. Vännäs.

Om du tänker på hur du lever i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Jag lever som pensionär på landet. Jag är nöjd. Odlar lite, har höns och får. Är intresserad av hushåll och lagar och bakar för ekonomi och miljö. Önskar en Tesla men har inte råd. Jag gjorde köpstoppsår för tio år sen och upptäckte befrielsen att inte frestas att handla i onödan. Det har hållit i sig.

När du funderar på hur livet i Sverige, Norden och världen ser ut i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Jag skulle vilja ha en annan regering! Jag tror på ett mångkulturellt samhälle. Människor behövs här. Fler kan få komma hit.

Kapitalismen har förstört världen och nu är det skurkarnas tid. Vapenmakt kommer man långt med. Jag önskar att människor kom till insikt om systemet och tog tillbaka makten och använde den till att minska rovdriften. Men hur skulle det va möjligt när vi är så för många?

Det som fungerar är att det finns så många kloka människor som vill väl. Som vill leva i fred och värna jordens framtid. Rebellmammorna t ex. Kan kvinnor få mer makt?

Hur vill du att Sverige, Norden och världen ser ut om 30 år? Och hur vill du att ditt eget liv eller efterkommande generationers ser ut?

Jag är nog död om 30 år. Jag hoppas att jorden överlevt och att mina barbarn får leva i en rimligare värld. Samhället måste nog bli småskaligare. Människor måste hitta en annan mening än överkonsumtion. Men alla dom som gör kortsiktiga vinster på vapen och krig kommer knappast att ge sig.

Tyvärr så blir vi ju bara primitivare när vi är rädda.

Hur vill och tror du att livet i Sverige, Norden och världen ser ut om 150 år?

Jag tror att det skulle vara möjligt att konstruktiva krafter tar över. Kanske efter en tid av mycket kaos, konflikter och många döda.

Alla tekniska förutsättningar för barnbegränsning och försörjning finns ju.

Publicerat

3 juli 2023

Berättat av

Azza

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00480

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

Andras önskningar om framtiden

Gör som 760 andra – dela din berättelse!

Var med i det nordiska samtalet om framtiden. 760 personer har redan bidragit. Vad vill du? Hur ser du på åren vi har framför oss?

Skicka in din berättelse!