Vår framtid

Berättat av Baraa Almohamed

Kvinna. En student. I Burträsk.

Om du tänker på hur du lever i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Jag anser att många saker har förbättrats jämfört med förr, man det område som har utvecklats mest är sjukvården. samtidigt finns det fortfarande mycket som behöver förändras i världen, särskilt när det gäller fattigdomen. Min önskan är att alla arbetar tillsammans för att minska fattigdomen i världen. Det är oacceptabelt att människor fortfarande dör på grund av svält varje dag, vi måste göra allt vi kan för att förbättra det.

När du funderar på hur livet i Sverige, Norden och världen ser ut i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Jag anser att det mesta har förbättrats jämfört med tidigare, men jag tror att det finns utmaningar inom jordbruket och teknologin som måste hanteras. Mat som transporteras långa avstånd kan förlora sin smak och kvalitet, så jag tror att det är viktigt att hitta nya sätt att odla mat även i länder med kallt klimat, som Sverige. Genom att ta fram nya lösningar kan vi säkerställa att vi har tillgång till fräsch och näringsrik mat.

När det gäller tekniken tror jag att det är viktigt att vi hittar en balans. Mobiltelefoner har förändrat vår värld på många positiva sätt, men det finns också negativa konsekvenser, särskilt för barn. Vi måste hitta sätt att minska barns beroende av mobiltelefoner och se till att de inte stjäl tid från viktiga saker i livet, som att umgås med familj och vänner.

Sammanfattningsvis tror jag att det är viktigt att vi fortsätter att arbeta för att förbättra vår värld, men samtidigt är det viktigt att vi också tänker på de negativa konsekvenserna av våra handlingar och arbetar för att hitta lösningar på de utmaningar vi står inför.

Hur vill du att Sverige, Norden och världen ser ut om 30 år? Och hur vill du att ditt eget liv eller efterkommande generationers ser ut?

Jag vill att världen ska vara mer rättvis och jämlik, där alla människor har tillgång till samma möjligheter. Detta kan innebära minskade klyftor mellan rika och fattiga, bättre hälsa och utbildning för alla.

Hur vill och tror du att livet i Sverige, Norden och världen ser ut om 150 år?

Jag tror att tekniken har potentialen att leda till mer negativa konsekvenser om 150 år. Men samtidigt är jag övertygad om att krig och våld inte ska vara en del av livet. Istället vill jag att världen ska var fred och samarbete är grundpelare för hur folket ska behandla varandra som människor.

Publicerat

9 april 2023

Berättat av

Baraa Almohamed

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00264

Andras önskningar om framtiden

Gör som 760 andra – dela din berättelse!

Var med i det nordiska samtalet om framtiden. 760 personer har redan bidragit. Vad vill du? Hur ser du på åren vi har framför oss?

Skicka in din berättelse!