Vår framtid

Berättat av Benjamin

Man. Träna. Haninge.

Om du tänker på hur du lever i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Jag tycker jag lever bra idag. Jag har ett bra hus där jag lever med min familj. Jag äter bra, det mesta är vegetariskt då min mamma är vegetarian. Om jag skulle vilja förändra något är det pengar. Allt annat i mitt liv är bra, men det har varit lite roligare med mer pengar.

När du funderar på hur livet i Sverige, Norden och världen ser ut i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Jag tycker livet fungerar relativt bra i Norden, men lite sämre i världen. Först och främst känns det som världen är splittrad. Alla vill olika saker och inom politiken kan de inte komma överens. Jag skulle vilja ta bort friskolor då jag anser att de skapar en större segregation än vad det redan är. Jag skulle också vilja förbättra sjukvården. Det är många som får vänta flera timmar på att få hjälp, och när man väl får hjälp är det inte mycket. I Stockholm stad gick sjukvården plus och tjänade en hel del pengar istället för att investera dem i sjukvården.

Hur vill du att Sverige, Norden och världen ser ut om 30 år? Och hur vill du att ditt eget liv eller efterkommande generationers ser ut?

Jag vill att välfärden ska förbättras. Att alla kommunala skolor har lika bra utbildning som friskolorna, och att sjukvården kan ta hand om alla. Jag vill att alla tänker lite mer på sin konsumtion av mat och inte bara slänga i sig allt dåligt som skadar naturen.

Hur vill och tror du att livet i Sverige, Norden och världen ser ut om 150 år?

Det är väldigt långt fram, så det är svårt att tänka hur man vill att det ska se ut. Men jag vill att alla diktaturer runt om i världen ska försvinna, och att hela världen lever i demokrati. Jag vill att glaciärerna inte skadas lika mycket som de gör idag.

Publicerat

28 april 2023

Berättat av

Benjamin

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00334

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

Andras önskningar om framtiden

Gör som 763 andra – dela din berättelse!

Var med i det nordiska samtalet om framtiden. 763 personer har redan bidragit. Vad vill du? Hur ser du på åren vi har framför oss?

Skicka in din berättelse!