Vår framtid

  • Jenny Svenberg Bunnel

Berättat av Berit Vollner

Kvinna. Sekreterare på Uppsala universitet & lärarvikarie. Brandbergen, Stockholm.

När du funderar på hur livet i Sverige, Norden och världen ser ut i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

”Man måste ju tro på forskarna”

Berit: ”Jag tror inte att vi kan påverka tidens gång. Det har ju alltid varit klimatförändringar sedan jordens början, en istid till exempel, men vi kanske kan hjälpa till så att det inte går så fort. Vi kan göra något, men inte allt. Man måste ju tro lite på forskarna förstås. Vetenskapen har kommit långt.

Men visst är det bra med vind- och solkraft. I början var jag emot kärnkraft, jag tyckte det var farligt. Men jag har lugnat ner mig där. Nu är jag inte så rädd längre.

Vi trivs bra och är tacksamma att fortfarande ha varandra. Vi har några krämpor, och det är svårt att gå. Men vi försöker leva dagarna så att de känns meningsfulla. Jag har börjat sticka kläder till barnbarnsbarnen. Den yngsta är en månad gammal. Jag menar inte att man måste ha roligt hela tiden, men för mig är det värdefullt att sticka och baka. Jag älskar att ha gäster. Tyvärr dör våra bekanta en efter en.”

Publicerat

14 november 2023

Berättat av

Berit Vollner

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00625

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

Andras önskningar om framtiden

Gör som 779 andra – dela din berättelse!

Var med i det nordiska samtalet om framtiden. 779 personer har redan bidragit. Vad vill du? Hur ser du på åren vi har framför oss?

Skicka in din berättelse!