Vår framtid

  • Jag själv

Berättat av Birgit K

Kvinna. Född 15 februari 1960. Freelance. Malmö.

Om du tänker på hur du lever i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Jag lever bra idag. Är 63 år, kvinna, och jag bir i Malmö och på gård på Österlen. Där driver jag B&B och under läsåret i skolan jobbar jag som textil slöjdlärare i Skurup.

Det jag vill förändra men inte kan , tyvärr, är människans beteende. Vi är giriga, så till milda grad att vi håller på att förstöra livet för djur och växter. Vi krigar . Nu pågår ett krig i Europa där Sovjet helt oprovocerat anföll Ukraina. Det var för 1 1/2 år sedan invasionen började . Februari 2022.

Jag vill att mänskligheten skulle sluta vara så pengafixerade. Allt handlar om pengar.. mer och mer pengar. Och pengar ger makt. Detta ägnar nyheterna alldeles för mycket tid åt. Jag hatar pengar och vad det gör med människor.

När du funderar på hur livet i Sverige, Norden och världen ser ut i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Vi har det mycket, mycket bra här i Norden. Sjukvården och skolan har alldeles för resurser för att kunna bemanna upp vad dom behövs. Det är INTE bra. Det skulle jag vilja göra något åt. Nu var det dessa pengar .. IGEN!!

Hur vill du att Sverige, Norden och världen ser ut om 30 år? Och hur vill du att ditt eget liv eller efterkommande generationers ser ut?

Leva mycket mer ”basic” … back to nature. Skuta jaga , stanna och se , upptäcka att; det bästa i livet är gratis❣️

Hur vill och tror du att livet i Sverige, Norden och världen ser ut om 150 år?

Jag tror att AI har tagit över och att vi mår mentalt ännu mycket sämre än idag. Vi måste tillbaka till naturen. Vill inte tänka på denna framtid. Tycker synd om alla barn och djuren som ska leva i konsekvenserna av denna klimatförändring som orsakats av den mänskliga girigheten…

Publicerat

24 augusti 2023

Berättat av

Birgit K

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00508

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

Andras önskningar om framtiden

Gör som 763 andra – dela din berättelse!

Var med i det nordiska samtalet om framtiden. 763 personer har redan bidragit. Vad vill du? Hur ser du på åren vi har framför oss?

Skicka in din berättelse!