Vår framtid

  • Anette Hansen

Berättat av Björn Ågren

Man. Född 9 september 1964. Sjukskriven tidigare mekanikkkonstruktör. Tystberga.

Om du tänker på hur du lever i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Jag har tyvärr ME/CFS och vården har ingen koll samt att många anser att den inte finns eller är psykosomatiska. Forskningen i dag säger att det troligen är mitokondrierna som är utstörda men vet inte varför. De flesta som får ME/CFS får det efter virussjukdom nu börjar fler och fler som har långtidscovid få diagnosen ME. Det finns I dag flera idéer om vad som stör ut mitokondrerna i forskningsområden, syrebrist på något vis mellan blod och mitokondrierna, cellernas membran som blivit skadade av virus, nervsystemet så signaler mellan celler och hjärnan inte fungerar och sätter fart på mitokondrierna, virus som ligger latent i kroppen och stör ut systemen eller nyligen påstår norska forskare att ett protein kan vara boven. Så jag ligger 20-22 timmar per dygn och kan inte inte arbeta och krångel med sjukvård och försäkringskassa. Min frihet är en liten skåpbil enkelt inredd med säng, gasplatta, dieselvärmare, campingtoalett. Då jag bara orkar köra ca 1 timme per dygn så är det enda möjlighet att komma ut och resa som är det jag vill mest just nu.

När du funderar på hur livet i Sverige, Norden och världen ser ut i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Sverige är i dag styrt av globalisterna, USA, EU, NATO riksdag och regering i den ordningen. Det pågår ett lågintensivt krig i världen mellan väst (USA/NATO/EU) och BRICKS som handlar om dollarn som världsvaluta internets informationsflödet och även visst geografiskt krig mellan Ukrain som fårr massivt stöd från väst och Ryssland med stöd från bla Kina och Indien samt Arabländerna som sitter på de stora oljekällorna. Min teori är att troligen kan väst klara sig skapligt genom att flytta hem all tillverkning, sätta fart på gruvor, byta till el/vätgas, dra igång ny kärnkraft mm för att kunna producera allt här. De länder som varit nedtryckta av väst både i Sydasien, Afrika och Sydamerika har nu börja vända sig från väst mot Bricks och Kina har investerat hårt runt om i världen. Troligen blir världen delad i två och det kommer bli väldigt mycket sämre för oss i Sverige I framtiden.

Hur vill du att Sverige, Norden och världen ser ut om 30 år? Och hur vill du att ditt eget liv eller efterkommande generationers ser ut?

.Sverige har stora möjligheter att vara väldigt självförsörjande med våra stora naturtillgångar och tekniska nivå. Hanteras det rätt och Sverige mot förmodan lyckas hålla sig utanför fysiskt krig tror jag det kan bli ganska bra för framtiden för mina barn och förhoppningsvis kommande barnbarn. Det kommer inte vara lika bra som Sverige haft det efter andra världskriget och fram till ca 2010 men ändå gott.

Hur vill och tror du att livet i Sverige, Norden och världen ser ut om 150 år?

Sverige kommer må ganska bra, troligen har vi tappat mycket av yttrandefriheten och rörelsefriheten och är ganska hårt bevakade digitalt både ekonomiskt, fysiskt. De flesta bor i 15 minuters städer och lever på liten yta och levnadsområde samt är hårt begränsade att resa mm i huvudsak för att göra så litet avtryck på jorden som möjligt. Däremot kommer den digitala utvecklingen göra att vi kommunicerar obehindrat över hela världen och de som styr AI styr hur världen utvecklas. Det kommer inte vara brist på mat mm och i princip har vi det ganska bra fysiskt. Det blir som två världar i och de dom lever utanför dessa städer. De som lever utanför städerna sköter odling, skog, vatten, gruvor, transporter som är hårt automatiserade och de flesta utanför är servicetekniker som håller igång maskinerna.

Publicerat

26 augusti 2023

Berättat av

Björn Ågren

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00513

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

Andras önskningar om framtiden

Gör som 778 andra – dela din berättelse!

Var med i det nordiska samtalet om framtiden. 778 personer har redan bidragit. Vad vill du? Hur ser du på åren vi har framför oss?

Skicka in din berättelse!