Vår framtid

  • Elisabeth R

Berättat av Elisabeth R

Kvinna. Född 3 oktober 1959. Pensionär. Stockholm.

Om du tänker på hur du lever i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Jag behöver katter för att ha någon att klappa.

Egentligen skulle jag behöva flytta till en lägenhet, men varje gång jag bjuder på en bra lägenhet eller ett hus i tätorten så blir det en jättestor budgivning, och objektet säljs för mer än jag tycker det är värt. Så det verkar som om vi blir kvar här.

Har idag räddat livet på en fågel, som flög i omtöcknat tillstånd, och kraschade på fönstret intill där jag satt vid tv:n.

Det hade ett gult omvänt utropstecken i pannan och var grön på magen och bara 4-5 cm lång kropp. Lyfte upp den med varma handskar, höll den varsamt tills vi värmde varandra, och la in den i ett fågelbo som en annan fågel byggt en sommar inne i vedboden. La sen en tvättlapp uppe på ryggen på den, plus några blad och gick för att hämta kamera. När jag kom ut med kameran var boet tomt. Det betyder att den lever och hade gått eller flugit iväg.

P.s. Jag la även några skalade solrosfrön i boet.

När du funderar på hur livet i Sverige, Norden och världen ser ut i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Sverige behöver backa cirka 50 år. Utvecklingen har gått för långt, och vi blir utbrända av datorer. Svenskarna har redan slutat smutsa ner jorden och miljöhysteriken har gått för långt.

Varför köpa tysk kolkraft idag istället för att låta Karlsborg kraftverk få leverera el?

Varför ges det bidrag till luftvärmepumpar som äter el, men inte till luftsolfångare som drivs av solen?

Varför lura människor att köpa nya bilar, när återanvändning av gamla bilar är energieffektivare?

Varför får vi som bor på landet, där ingen plogar och sandar, inte köra med dubbdäck i Stockholm?

Varför är det jättesvårt att hitta en parkeringsplats i Stockholm som inte är avsedd för el-bilar när det finns 100-tals lediga parkeringsplatser till el-bilar?

Miljö-mupparna åker taxi till och från riksdagshuset, eller el-scootrar. Varför, när man kan cykla och köra spark med de 2 benen vi föddes med?

EU-politikerbtänker tvinga svenskar att energieffektivisera på det sätt som rika EU-politiker förstår. Varför räcker det inte med att jag tilläggsisolerat, installerat luftsolfångare från solvindoveranda och även el-solpaneler på taket?

Nej, idioterna vill att jag byter alla radiatorerna och bygger om huset så att all värme blir vattenburet. Vad händer då när nästa långa el-avbrott kommer? Hela husets radiatorsysten fryser sönder.

Det är stor skillnad att bo i Sverige där vi har kalla vintrar, mot att bo i t.ex. södra Portugal där inomhustemperaturen i stenhusen håller sig på ungefär plus 27 året runt!

Ryssland håller på att gå sönder!

Ryssland bombar Ukraina och bombar både bostäder, sjukhus och daghem och släpper stora bomber på jorden. Jorden svarar genom att skjuta stora bubblor upp genom marken i Ryssland. I ett område som heter Sacha har en bred och djup klyfta öppnat sig, kanske jorden klipper av Ryssland så att det landet blir 2 olika jordmassor.

Hur vill du att Sverige, Norden och världen ser ut om 30 år? Och hur vill du att ditt eget liv eller efterkommande generationers ser ut?

Jag vill leva för jag har ett barnbarn som behöver fler vuxna, än som finns i familjen.

Sveriges gränser ska vara densamma som nu, och Ryssland krymper ihop som ett russin!

Fler och fler människor i Ryssland börjar förstå att landet gör fel som dödar kvinnor och barn i ett grannland.

Vi kommer att ha sol, vind och vattenkraft, och politikerna slutar att ge bort pengarna från Sveriges skattkistor till stora företag, som bara tar pengarna och sen flyttar till ett annat land: exempel Nordea som fick ett stort belopp från staten under bankkrisen, och inte betalade tillbaka en krona, och sen stack iväg till Finland.

Innan de flyttade kastade de tillbaka kunders placeringar huller om buller, i kaos som i panik. Troligen var det några chefer eller styrelsemedlemmar som plötsligt kom på att de fått en massa skattepengar från Sverige.

Hur vill och tror du att livet i Sverige, Norden och världen ser ut om 150 år?

Om 150 år kommer människor att gå, cykla och köra spark samt skateboard igen. Det finns inga bilar som fungerar i 27 minusgrader, efter att Sveriges och EU:s politiker tvingat alla att köpa el-bilar.

Vi måste storhandla i september-oktober för att överleva vintern fram till mars-april.

Eftersom Ryssland och Israel m.fl. bombat sönder jorden har många vulkaner vaknat upp så vi har smutsig luft utomhus.

Publicerat

5 december 2023

Berättat av

Elisabeth R

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00650

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

Andras önskningar om framtiden

Gör som 778 andra – dela din berättelse!

Var med i det nordiska samtalet om framtiden. 778 personer har redan bidragit. Vad vill du? Hur ser du på åren vi har framför oss?

Skicka in din berättelse!