Vår framtid

Berättat av Elisabeth Westlund

Kvinna. Född 24 december 1966. Administratör. Stockholm.

Om du tänker på hur du lever i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Alla dessa resor och köer, allt som tar delar och tid av mitt liv. Alla dessa människor som får en del av min tid och mitt personliga utrymme, vare sig jag vill det eller inte. Det finns tillräckligt med tid, 24 timmar på ett dygn. Sova, jobba, äta, dö. Det låter så pessimistiskt när jag skriver det, men det är vardagen för det mesta. Veckorna borde vara tvärtom, två dagar jobb och fem dagar egen tid. En dag kanske det händer.

När du funderar på hur livet i Sverige, Norden och världen ser ut i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Om världens ledare inte var så fixerade vid makt, observera att de flesta är män, då tror jag att det vore annorlunda. Mer fred och maten skulle fördelas från rika till fattiga länder. Och länder, behövs det.? Är vi inte alla en del av mänskligheten? Vi behöver hjälpas åt.

Hur vill du att Sverige, Norden och världen ser ut om 30 år? Och hur vill du att ditt eget liv eller efterkommande generationers ser ut?

Mina barn och barnbarn kommer att finnas då, jag själv kommer att vara gammal då och kanske finns jag inte. En värld i fred och harmoni önskar jag. Men när inte närsamhället kan samsas, hur ska världen kunna det. Skjutningar, sprängningar och döda (mest ungdomar) hör till vardagen nu, jag hoppas att det ändras. Att världen, våra städer börjar att ta hand om varandra och de boende. Mer kärlek och respekt för varandra.

Hur vill och tror du att livet i Sverige, Norden och världen ser ut om 150 år?

Jag vill inte gå tillbaka i tiden, men vissa saker gjorde livet bättre och jorden mer hållbar. Att bruka jorden med kunskap och varsamhet, så att den håller för framtida generationer också. Att återvinna och återvinna mer, det borde vara viktigare även i all framtid.

När tiden blir en dyrbar vara, då behöver vi vara rädda om både den och varandra. Tiden och hur vi jobbar tror jag kommer att ändras. Jag hoppas verkligen det. Det är inte mänskligt hållbart att leva som vi gör nu.

Publicerat

4 oktober 2023

Berättat av

Elisabeth Westlund

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00585

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

Andras önskningar om framtiden

Gör som 760 andra – dela din berättelse!

Var med i det nordiska samtalet om framtiden. 760 personer har redan bidragit. Vad vill du? Hur ser du på åren vi har framför oss?

Skicka in din berättelse!