Vår framtid

Berättat av Erika Nyström

Kvinna. Född 15 december 1974. Förtidspensionär. Stockholm.

Om du tänker på hur du lever i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Jag lever i en förort i huvudstaden där grönområden byggs bort och våldet ökar. Gängkonflikter har lett till skjutningar och sprängningar och det minskar vårt livsutrymme. Sedan pandemin reser vi mer sällan men det gör inget för vi har vår katt Doris som sällskap. Jorden och dess människor behöver läka och fundera på vad som är viktigt.

När du funderar på hur livet i Sverige, Norden och världen ser ut i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Det känns som att botten gått ur välfärden. Klassklyftorna ökar och de rika blir bara rikare. Det kommer att leda till sociala orättvisor som i sin tur kommer att drabba oss alla.

Hur vill du att Sverige, Norden och världen ser ut om 30 år? Och hur vill du att ditt eget liv eller efterkommande generationers ser ut?

Jag hoppas att välfärden är viktig igen och att mer pengar viks till skola och omsorg och sjukvård. Fler jobb och högre löner och då måste fackföreningarna stärkas.

Jag hoppas vi lever i samklang med naturen och dess djur, att vi äter mindre kött.

Fred i världen och mindre fattigdom.

Hur vill och tror du att livet i Sverige, Norden och världen ser ut om 150 år?

Om inte tallarna och ekorrarna nu tagit över hoppas jag att människor lever i samklang med naturen och tar hand om och bevarar jordens resurser. Hoppas inte några får rika styr jorden utan att alla kan ha en någorlunda tillvaro.

Publicerat

4 november 2023

Berättat av

Erika Nyström

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00601

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

Andras önskningar om framtiden

Gör som 763 andra – dela din berättelse!

Var med i det nordiska samtalet om framtiden. 763 personer har redan bidragit. Vad vill du? Hur ser du på åren vi har framför oss?

Skicka in din berättelse!