Vår framtid

Berättat av Ezzeldin Qutati

Man. Född 16 februari 2004. Studerande. Söderhamn.

Om du tänker på hur du lever i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Jag vill sluta köpa “smågrejer”, det vill säga typ choklad varannan dag i skolan, skulle spara mycket pengar på det. Vill helst slippa sysslor som dammsugning och tvätta kläder hemma. Saker som fungerar bra är att familjen kommer i sams väldigt bra. Studierna går bra och jag är mycket aktiv inom sporten.

När du funderar på hur livet i Sverige, Norden och världen ser ut i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Saker som fungerar bra, speciellt i Sverige är skattesystemet, den fria sjukvården och utbildningen är extremt hjälpsam med tanke på hur situationer i USA uppstår där man inte kan tillgå alla sjukhus för att man inte betalat en viss summa. Det jag inte gillar är antalet länder som prioriterar landets försvar alldeles för mycket, krig ska inte vara något man väntar på, eller ens ska behöva förbereda sig för.

Hur vill du att Sverige, Norden och världen ser ut om 30 år? Och hur vill du att ditt eget liv eller efterkommande generationers ser ut?

Viktigt för mig är att jag har kul i mitt arbete, och bygga en fin familj. Jag hoppas verkligen att efterkommande generationer har tacksamhet för det dem har, och att man inte tappar den realistiska synen om saker och ting. Det kan handla om vad man är kapabel av eller inte, eller om hur man är som person.

Hur vill och tror du att livet i Sverige, Norden och världen ser ut om 150 år?

Jag tror att systematiken i hur länderna styrs kommer att likna sig bland alla länder mer och mer. När man hittar ett system som man tycker fungerar, så kanske andra länder (om inte egot är för stort) tar efter. En del kan vara envisa i att ha sitt eget styre, och inte förlita sig på hur andra ställen fungerar, och därmed kanske hålla tillbaka nationens bästa

Publicerat

27 mars 2023

Berättat av

Ezzeldin Qutati

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00246

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

Andras önskningar om framtiden

Gör som 760 andra – dela din berättelse!

Var med i det nordiska samtalet om framtiden. 760 personer har redan bidragit. Vad vill du? Hur ser du på åren vi har framför oss?

Skicka in din berättelse!