Vår framtid

Berättat av Generic Unoriginal Name

Man. Född 1 juli 2003. Spela datorspel. Göteborg.

Om du tänker på hur du lever i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

För min del fungerar mycket bra. Jag har nära till allting jag skulle behöva, jag har en social krets som är trevliga och hjälpsamma och jag har en hyfsat klar framtidssyn. En sak som jag dock tycker kunde vara bättre, men även hoppas blir bättre, är sjukvården. Den må vara bra när den funkar, men hela mitt liv har jag fallit mellan stolarna och fått fel diagnoser samt hjälp. För att inte tala om hur otroligt krångligt 1177 är om man vill ha snabb kontakt med läkare om någonting.

När du funderar på hur livet i Sverige, Norden och världen ser ut i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

En orolig utveckling har varit krig som utbrett sig i både närhet såsom på kartan. De sociala strukturerna bryts ner tack vare internets många positiva men främst negativa egenskaper. Psykisk ohälsa är mer utbredd nu än vad det har varit trots all utveckling för att förebygga det. Kalla mig för pessimist, men jag tycker bara att vi, trots våra högre levnadsstandards, går i fel riktning. Det finns såklart många positiva saker också, men de är inte lika enkla att tänka på.

Hur vill du att Sverige, Norden och världen ser ut om 30 år? Och hur vill du att ditt eget liv eller efterkommande generationers ser ut?

Jag vill att världen i helhet ska bli säkrare och sluta haka upp sig på saker som är onödiga. Jag ska inte nämna vad jag ser som onödigt, det är upp till läsaren att bestämma. Poängen är att jag hoppas det ska bli några bra 30-år för oss alla. Något som jag hoppas att folk inser är att internet, i en ung ålder kan vara skadligt för en outvecklad hjärna. Därmed att föräldrar av nästkommande generation följer en liknande metod som deras föräldrar/far, morföräldrar.

Hur vill och tror du att livet i Sverige, Norden och världen ser ut om 150 år?

Jag har ingen aning, och det kommer inte vara inom min livstid heller. En sak jag hoppas är att alla dessa dumma saker som händer har avtagit och att världen inte återhämtas efter ett katastrofalt krig.

Publicerat

29 maj 2023

Berättat av

Generic Unoriginal Name

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00447

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

Andras önskningar om framtiden

Gör som 779 andra – dela din berättelse!

Var med i det nordiska samtalet om framtiden. 779 personer har redan bidragit. Vad vill du? Hur ser du på åren vi har framför oss?

Skicka in din berättelse!