Vår framtid

Berättat av Girl

Kvinna. Född 19 maj 1992. Jobbar inte. Malmö.

Om du tänker på hur du lever i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Jag mår bra i mitt liv. Nära till min själ o ande o kropp.

När du funderar på hur livet i Sverige, Norden och världen ser ut i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Hmm, massor är bra. Jag tycker tjejerna har en cool stil som påminner om old hollywood i modern twist, vilket jag hoppas finns kvar länge.. jag är själv tjej på 30 år men har mkt ungdomlighet i mig. Jag tyckte också om fjortis eran. Även fast jag själv inte hade den stilen.

Jag tycker däremot att tjejerna med fjortis stilen skulle varit mer i fokus på sitt utseende och inte varit kaxiga. Utan att de samtidigt hade tänkt långt o länge på själsliga aspekter, trots fluffigt hår och fjortis stilen.

Egentligen är det en lång historia. Jag bodde i Stockholm för var född där o mamma är därifrån, men helt plötsligt flyttade vi till landet när jag var tio. Så det här med fjortis eran har jag följt upp mycket på nätet 2010 o framåt. Men för mig var vardagen tråkig.

Sen det här med ´old hollywood i modern twist´ är något jag själv känner att det är den pågående stilen just nu, trots att jag bara återvisitar till stockholm ibland.

Anyways..

Så jag tycker att industrin är bra på och plocka upp väsentligheter nu för tiden. Så var det inte 2010. Och att samhället försöker ta ansvar för tjejerna som vill nå sina mål. Det kan man ta som ett hopp händer mer ´globalt´ i framtiden?

För övrigt tycker jag att Sverige är bra. Finns mycket fint, o vädret är också så fint.

Sedan, älskar jag Lucia, att vi firar Lucia. Och det är något vi ska ha kvar till jordens ände.

Men samtidigt att vi också går nära sommaren också.

Ja, förutom det om det är något jag vill förändra så vill jag nog att få bort den orättvisa politikern som styr just nu. O att det blir snällare politik som har snälla värderingar och som hjälper fattiga att också få leva i saker som kanske annars bara rika har råd med, att det kanske blir så att alla har råd med jätte dyra hus osv.

Hur vill du att Sverige, Norden och världen ser ut om 30 år? Och hur vill du att ditt eget liv eller efterkommande generationers ser ut?

Norden ska försöka ha intresse för väder, tycker jag. Och att innovativt försöka främja sin härkomst och samtidigt se med glasklara ögon vem man är och vad man vill i sitt liv.

Jag hoppas det blir varmare i Sverige.

Förutom det vill jag att samhället ska förändras till snabbare trafik, mer elbilar och finare konsumtion av olika materiella ting och även att andligheten får mycket plats.

Hur vill och tror du att livet i Sverige, Norden och världen ser ut om 150 år?

Jag har massa tankar kring det.

Jag hoppas o tror att tjejerna skaffar sig olika stilar och kommer ”earn” respekt här och var.

Faktiskt så hoppas jag att i ungdomen att alla tjejer har rätt att vara i den stil de är och känner djupt i sig själv så som de vill vara.. Däremot hade jag tyckt det hade varit kul med ”sjöjungfru era” dvs att många tjejer färgar håret och samtidigt har fluffigt all the way through, på olika sätt. Det behöver inte vara ”sjöjungfru Ariel röd färg” och behöver heller inte kallas för det, utan bara att alla tjejer färgar hår och har volym och samtidigt har fina kläder.

I det så hoppas jag då det inte enbart finns kläder som är old hollywood, eller classic, eller ungdoms/fjortis kläder, även fast det får en revival, o även modern preppy.. Tex.

Men att det också finns extremt andligt mode. Som uttrycker värme och olika väders prognoser, där olika sinnes stämningar och övrigt andligt mode blir hypat och vanligt.

Sedan hoppas jag även att det blir mer rättvist för alla, när det gäller vilka som får ta plats. Dvs att individen vinner stort. Så att massproduktionen av kläder är de kläderna som är mest uppskattade och respektabla medan vinst förstörelse av kläder försvinner mer och mer.

Med vinst förstörelse av kläder menar jag just såna kläder som just idag går på catwalk inte kommer ens på tal om att skapas eller visas upp. Utan att massproduktion till indviden får ställa sig upp.

Ja, jag vill inte skriva för mycket om det.

Sedan hoppas jag att många börjar tänka andligt.. Väldigt andligt, djupt och samtidigt med bra bemötande kring andra.

Att yoga filosofin sprider sig runt om överallt. Att de andliga kosmiska energierna går in i folk.

Att många skapar och målar, och har sina attribut på olika områden som bär folket framåt.

Att alla svenskar även ser varandra och blir som ett community som dels möts i ”vackerhet” men även som bygger på ömsesidig respekt för varandra och djup vänskap.

På det så vill jag även att tjejerna ska vara någon slags ledare, dels kulturmässigt men även i den andliga, ömsinta perspektivet. Unga som gamla. Och att feminim och maskulin möts på olika sätt. Och med det menar jag att män och kvinnor ska mötas i samförståelse för varandras olikheter och samtidigt lära sig av varandra.

Det är vad jag hoppas.

Publicerat

27 april 2023

Berättat av

Girl

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00325

Andras önskningar om framtiden

Gör som 778 andra – dela din berättelse!

Var med i det nordiska samtalet om framtiden. 778 personer har redan bidragit. Vad vill du? Hur ser du på åren vi har framför oss?

Skicka in din berättelse!