Vår framtid

Berättat av GOAT

Man. Född 9 december 2005. Studerande. Stockholm.

Om du tänker på hur du lever i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

I helhet fungerar mitt liv väldigt bra. Född i Sverige till en familj med bra levnadsstandard, jag utövar idrotter och har alltid mat på bordet. Fått åka på utlandsresor och skidsemestrar. Allt detta är jag väldigt tacksam för. Det jag skulle vilja förändra med mitt levnadsförhållande är i så fall min påverkan på klimatet, främst i form av mat. Personligen köper jag inte så mycket saker då jag är ganska sparsam. Men mat äter jag varje dag, jag är inte vegetarian och har inga planer att bli det häller även om jag är medveten att det är bra, därför måste mänskligheten komma på ett sätt att komma runt det problemet….

När du funderar på hur livet i Sverige, Norden och världen ser ut i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Vi i Norden verkar ha det bra med det mesta, förutom skjutningar kanske här i Sverige. Det största problemet för världen är nog maktstyret. Jag tror starkt på att en enad värld är en starkare värld. Ta brexit som exempel. Tanken var att göra det bättre för folket, men den raka motsatsen hände. Makt galna män styra många utav världens länder, vi behöver fler gemensamma styren som EU och liknande där världen enas och kommer överens om gemensamma beslut. Allt börjar där, för därifrån kan vi lösa problem med klimatet, energikonsumtion osv..

Hur vill du att Sverige, Norden och världen ser ut om 30 år? Och hur vill du att ditt eget liv eller efterkommande generationers ser ut?

Det jag vill är att världen ingår i någon form av pakt. Detta gör det lättare att resa in och ut ur länder. Fusion reaktorer är i full gång och har löst våra problem med energi. Alla länder har blivit mer likna med teknologin. Jag hoppas att människor inte bor för trångt dock, trotts att vi antagligen är fler på jorden. Jag hoppas världen har uppfunnit ett sätt att komma runt problemet med mat, alltså att inte alla käkar grönsaker och insekter. Det finns mer förtroende till stater, fler länder har möjlighet till samma välfärd som oss i Sverige. Personligen hoppas jag att jag är multimiljonär.

Hur vill och tror du att livet i Sverige, Norden och världen ser ut om 150 år?

Jag tror att vi lever hand i and med AI, antagligen både i fysisk form som robotar, men också integrerade i datorer, kanske människor och mycket annat teknologiskt som bilar exempelvis. Jag tror att det kommer ta lång tid innan folk börjar flytta mot Mars, men jag tror det kommer hända. Vi kommer säkert vart mitt i testandet av Mars för att se om det är beboligt. Alla jobb som vi kände till 2023 kommer vara helt annorlunda upplagda då AI kan utföra det bättre.

Publicerat

28 april 2023

Berättat av

GOAT

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00346

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

Andras önskningar om framtiden

Gör som 778 andra – dela din berättelse!

Var med i det nordiska samtalet om framtiden. 778 personer har redan bidragit. Vad vill du? Hur ser du på åren vi har framför oss?

Skicka in din berättelse!