Vår framtid

  • Jenny Svenberg Bunnel

Berättat av Gudrun Nilsson

Kvinna. Har arbetat som sjuksköterska. Södermalm, Stockholm.

När du funderar på hur livet i Sverige, Norden och världen ser ut i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

”Krisen nu känns allvarligare än de tidigare”

”Kriserna har avlöst varandra under hela mitt liv. Jag föddes tre veckor innan den stora börskraschen på Wall Street, 1929, och när jag fyllde tio bröt andra världskriget ut. Sedan var det Ungernrevolten, Vietnamkriget och kalla kriget.

Men den här krisen vi är i nu känns allvarligare än någon av de tidigare, den är svårbearbetad. Ekonomi och elförsörjning, det löser sig på något sätt. Men miljön, den krisen kommer inte att lösa sig innan jag har dött. Tanken på att lämna jorden innan man får veta hur det går är jobbig. Hur i helskotta ska det gå?

Det här kriget i Ukraina är mycket allvarligt. Att det inte finns en jäkel som säger ifrån. Var är pacifisterna? Alla talar bara om fler och mer avancerade vapen, mera upprustning, anfall är bästa försvar, och så vidare. Det är inte klokt.”

Publicerat

14 november 2023

Berättat av

Gudrun Nilsson

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00623

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

Andras önskningar om framtiden

Gör som 763 andra – dela din berättelse!

Var med i det nordiska samtalet om framtiden. 763 personer har redan bidragit. Vad vill du? Hur ser du på åren vi har framför oss?

Skicka in din berättelse!