Vår framtid

  • G-BSK

Berättat av Gun-Rut WaSeKa

Kvinna. Född 17 februari 1952. Pensionär. Finnerödja.

Om du tänker på hur du lever i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Jag lever med make i villa i mindre landsbygdsort sedan 1976 med fyra vuxna barn utflugna ca 6-10 mil från oss. med en ICA affär, låg o mellanstadieskola kvar. Stor handlar i vår ICA Nära butik. Mitt igenom samhället går Västra stambanan men inga tåg stannar längre. (slutade att stanna 1987 ca) Jag skulle vilja ha bättre kommunikationer till och från. Ex tågstopp. Vi har blivit äldre båda i 70-årsåldern. Vi kör fortfarande bil o har ca 1,5 mil till Vårdcentral mm. När vi reser tar vi bilen till stationen o tar tåg . Önskar att vi hade radhus med mindre trädgård, mera kultur mm. Naturen är bra med många badsjöar o skogen utanför fönstret. Vi är mycket oroade för vår framtid när vi inte längre orkar o kan göra det vi vill. Att åldras så fort var inget vi tänkt på . Trots allt är vi glada att vi har varandra o bor där vi bor.. VAD FORT DET GICK ATT BLI 70 ÅR

När du funderar på hur livet i Sverige, Norden och världen ser ut i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Mera satsning på flera energikällor, tyvärr ensidigt. Varför vi importerar el förstår jag ej. Öka antalet vuxna i skolan. Vi såg redan i 4-årsåldern på 80-talet vilka barn som kanske skulle råka illa ut längre fram. Tyvärr stämde det till viss del.

Varför nedrustade man försvaret? Bra med att göra lumpen.

Vem tror på politikerna när de beter sig korrumperat? Avsätt Anna Kinberg Batra

Öka skatten för ex. arvskatter, gåvoskatt mm. Klyftorna har ökat tyvärr.

Hur vill du att Sverige, Norden och världen ser ut om 30 år? Och hur vill du att ditt eget liv eller efterkommande generationers ser ut?

Mer jämlikt samhälle. Alla människor har rätt till: mat och boende. Inga uteliggare. De rika ska dela med sig % av medel. Inga överbet EU delegater. Allt ska redovisas. Inga som lever med lyxkonsumtion på skattebetalarnas pengar. Även Kungafamiljen med flera i gräddfiler ska vara med och bidraga. Även kungafamiljen ska redovisa varje krona. Vi som har vanliga arbeten kan inte komma undan med 1 Krona när vi deklarerar.

Hoppas vi har en bättre luft och miljö att vistas i. Skydda skogarna mot kalhyggen mm. Tyvärr minskat barnafödande.

Hur vill och tror du att livet i Sverige, Norden och världen ser ut om 150 år?

Jag tror att det har byggts större områden med ålderdomshem (där folk är friskare och kan umgås) De nordiska länderna är en egen union med en regent som ej är kunglig utan folkvald. Jag tror att det är fred men det är ett sämre klimat än nu tyvärr. Vi kommer att flyga runt i våra ”bil-helikoptrar”.

Det är fred i hela världen hoppas jag.

Bättre tågförbindelser i alla länder. De flesta kommer att bli över 100 år.

Allt kommer att vara bättre. Barnafödandet har ökat igen men är mer beställande.

Publicerat

25 april 2024

Berättat av

Gun-Rut WaSeKa

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00730

Andras önskningar om framtiden

Gör som 778 andra – dela din berättelse!

Var med i det nordiska samtalet om framtiden. 778 personer har redan bidragit. Vad vill du? Hur ser du på åren vi har framför oss?

Skicka in din berättelse!