Vår framtid

Berättat av Hans Andersson

Man. Född 6 juni 1969. Programmering systemutvecklare. Stockholm.

Om du tänker på hur du lever i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Min lön räcker väldigt bra att leva på. Har alltid massa pengar över och behöver aldrig fundera på hur jag kan spara. Två vuxna med bra löner köpte lägenheten för 25 år sen ett barn i övre tonåren.

När du funderar på hur livet i Sverige, Norden och världen ser ut i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Som programmerare med erfarenhet av AI är jag fascinerad och oroad av utvecklingen. Jag är fast övertygad om att vi kommer att skapa ”datorer” som överträffar oss själva på många plan. Osagt om dessa maskiner kommer att vara ”medkännande, kännande varelser. Detta har påverkat mig på djupet och tvingat mig att fundera över vad det är att va människa (numera tror jag att mycket av den mänskliga upplevelsen som jag sätter mest värde på är sånt som jag delar med min katt, och väldigt många av naturens alla varelser.

Jag önskar vi kunde dra i handbromsen men tror inte att det går.

Önskar att vi kan skapa fred och demokrati för alla och ett samhälle där vi ser på varandra som medresenärer, medmänniskor och kännande individer.

Vill verkligen att vi tar miljö och energi frågorna på yttersta allvar. I grunden en tecki som tror att vi på många sätt är på randen både av avgrunden och en ny underbar värld.

Hur vill du att Sverige, Norden och världen ser ut om 30 år? Och hur vill du att ditt eget liv eller efterkommande generationers ser ut?

Jag önskar ett samhälle med 20 timmars arbetsvecka, hållbar konsumtion och massor av bångstyrig kultur.

Hur vill och tror du att livet i Sverige, Norden och världen ser ut om 150 år?

Oj ungefär som om 30 år fast allt arbete är frivilligt

Publicerat

18 april 2023

Berättat av

Hans Andersson

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00292

Andras önskningar om framtiden

Gör som 778 andra – dela din berättelse!

Var med i det nordiska samtalet om framtiden. 778 personer har redan bidragit. Vad vill du? Hur ser du på åren vi har framför oss?

Skicka in din berättelse!