Vår framtid

  • J. Hansdotter

Berättat av Ia

Kvinna. Född 19 juni 1977. Studerande. Tyresö.

Om du tänker på hur du lever i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Tänker att jag verkligen funnit min plats på jorden, världens finaste lägenhet i etage i skogen men nära centrum där allt jag behöver finns. Jag har bilen och veckohandlar, kan ta bussen till city, barnen bussen till skolan. Äter vegetariskt och önskar mig bättre sopsortering. Pluggar 2 utbildningar, delvis distans, för att kunna tjäna mer och jobba mindre. För mig är tiden det viktigaste. Vill vara hemma med barnen så mycket jag kan.

Köpte semesterlägenhet q,5 h med bil från oss. Havsnära! Jag behöver natur och mest hav för att bli lugn.

När du funderar på hur livet i Sverige, Norden och världen ser ut i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Just nu är världsläget vidrigt med krig och klimat som kollapsar. Svårt att känna hopp men får samtidigt inte ge upp!

Sjukvården och kulturen får minskade ekonomiska möjligheter, det vi människor behöver som mest! Jag är oxå bekymrad över vattenläget och hur vi ska dela och fördela resurser rättvist och solidariskt. Vill lära barnen om rättvisa och fred och att de känner ansvar för sin omgivning, miljö och sina medmänniskor.

Hur vill du att Sverige, Norden och världen ser ut om 30 år? Och hur vill du att ditt eget liv eller efterkommande generationers ser ut?

Fred, fred och mera fred! Att vi lever tillsammans och inte mot varandra. Att vi har fått ordning på klimatkrisen och återvänder till kärnfrågor som medmänsklighet och kärlek, vad är viktigt för oss? Vad räknas? Vad blev viktigt i våra liv? För inte var det alla saker och ting och oändliga prylar och trender?

Hur vill och tror du att livet i Sverige, Norden och världen ser ut om 150 år?

Jag hoppas på kloka kommande generationer som ser vinning i mjuka värden som gemenskap, fred och lugn. Att pengar och saker inte har huvudbetydelse i deras liv. Jag vill sitta på ett moln och kika ner på mina barnbarnbarnbarnbarnbarnbarn och se att de lever i harmoni och fred och inte i skräck och oro som så många av oss gör idag. Jag önskar lämna något avtryck hos mina barn som ärvs ner i deras barn och deras och deras. Och det är Var din egen bästa vän, gör det du kan och förändra det du ser är fel. Sopsortera! Älska, älska, älska! Och skratta! Njut av din stund på jorden!

Publicerat

11 januari 2024

Berättat av

Ia

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00653

Andras önskningar om framtiden

Gör som 779 andra – dela din berättelse!

Var med i det nordiska samtalet om framtiden. 779 personer har redan bidragit. Vad vill du? Hur ser du på åren vi har framför oss?

Skicka in din berättelse!