Vår framtid

Berättat av ida

Kvinna. Född 10 april 2023. Studerande. Sollentuna.

Om du tänker på hur du lever i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

I nutiden spenderar jag mycket åt att vara med mina vänner, gå och gymma då det känns viktigt för mig att nå mitt mål. Jag går även på ett gymnasium och vill bli något stort men har tappat mycket motivation och har blivit ganska skoltrött.

När du funderar på hur livet i Sverige, Norden och världen ser ut i dag, vad tycker du fungerar bra och vad skulle du vilja förändra?

Det är mycket som fungerar bra och mycket som är dåligt i Sverige. En sak som jag själv tycker är riktigt dåligt är straffar, hur en våldtäckman kan få ett sånt litet straff och kunna gå ut efter något år när de egentligen ska sitta inne hela sitt liv. För det finns så mycket som händer kvinnor i samhället och det blir bara mer och mer så jag tycker verkligen att man ska se efter det och försöka göra en stor förändring.

Hur vill du att Sverige, Norden och världen ser ut om 30 år? Och hur vill du att ditt eget liv eller efterkommande generationers ser ut?

Jag hoppas att världen blir bättre på att hålla alla resurser och att vi har utforskat fler saker.

Hur vill och tror du att livet i Sverige, Norden och världen ser ut om 150 år?

Jag tror att vi har kommit långt i tekniken och att AI har tagit över många jobb. Världen kanske har förstörts mycket mer. Och vi människor lever mycket längre och ser lite annorlunda ut.

Publicerat

28 april 2023

Berättat av

ida

Licens

CC BY

Arkivkod

M17/00336

Andras önskningar om framtiden

Gör som 763 andra – dela din berättelse!

Var med i det nordiska samtalet om framtiden. 763 personer har redan bidragit. Vad vill du? Hur ser du på åren vi har framför oss?

Skicka in din berättelse!